Uit de hand gelopen hobby

Ton Boonekamp, de drijvende kracht van de kantine

Hij is al zo’n 20 jaar de man, die de kantine van de club runt. Ton Boonekamp: “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby. Good old Joop Verwaal werd door het bestuur verzocht zijn training van maandag- naar de woensdagavond te verplaatsen. Dat wilde hij wel, maar dan moest er op die avond ook iemand achter de bar staan. Toen ben ik er maar achter gaan staan”. Van lieverlee nam het aantal uren bardienst steeds toe. Nu maakt de 71-jarige barbeheerder meer dan 50 uur in de week!

Ton Boonekamp, de drijvende kracht van de kantine

Bedrijfsvoering

Ton Boonekamp regelt de bedrijfsvoering van de kantine helemaal zelf. Zo zorgt hij ervoor dat de drank- en biervoorraad op tijd wordt aangevuld, rijdt regelmatig naar de Makro en Sligro om Food en Non-Food producten te halen en niet te vergeten om bij Jumbo Nieuwerkerk brood te halen. De kantine is met een omzet van ca. € 250.000,- per seizoen een belangrijke inkomstenbron van de club. Het streven dit seizoen is, zonder Corona tegenslag, een netto-opbrengst van een kleine ton te genereren.

Gezocht: gezellige kantinemedewerkers

Natuurlijk wordt Ton bijgestaan door een gezellige groep mensen, die met plezier uw drankje en hapje verzorgen. Tot de vaste groep medewerkers behoren Miranda Bruel, Maartje Wetzel, Reggie Braakhuis, Walter Brouwer, Monique Wagner, Rob van den Berg, Erna de Ridder en kantineschoonmaker Gerard Vis. Daaromheen een zachte schil van mensen, die zo nu en dan invallen, zoals Lex Adriaans. Maar het zal u niet verbazen dat Ton, gelet op de drukte aan de bar, zit te springen om meer mensen voor de bediening. Ton: “Het is ontzettend leuk werk, ook al omdat veel mensen aan de bar een praatje met je maken. Bovendien hebben we het onderling met de medewerk(st)ers erg gezellig”.

Jumbo Corne Kraan

Op zaterdag mogen de mensen best een patatje, frikadelletje of broodje kroket eten

Over het algemeen kiezen de mensen zes dagen per week voor gevarieerd en gezond eten. Maar zaterdag staat Ton van vroeg tot laat in de keuken om de honger van velen met een snack te stillen. Ton: “Op een goeie zaterdag gaat er zo’n 60 kg patat doorheen. Verder raken we de 300 broodjes met een hartige snack gemakkelijk kwijt. Tel daarbij op dat we zo’n 500 kopjes koffie schenken en veel limonades en bier aan de bar verstrekken. Dat geeft goed aan hoe belangrijk de kantine voor een club met 2000 leden is”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *