JO7 en JO6 (vanaf augustus 2019)

Spelen in de JO6 en JO7 (Geboortejaar 2013 en 2014)

Bij vv Nieuwerkerk kun je al voetballen vanaf je 5de jaar. De leeftijdsgroep die geboren is in 2014 heet de JO6. De leeftijdsgroep die geboren is in 2013 heet de JO7.

De JO6 traint op woensdagmiddag van 16.45 uur tot 17.45 uur op het hoofdveld naast de kantine. Deze training wordt verzorgd door ouders met voetbalervaring uit deze groep. Regel is dat we per 5 nieuwe spelertjes een ouder vragen om te ondersteunen.

De JO7-groep traint elke zaterdag van 8.45 tot ongeveer 10.15 uur op het trainingsveld (tussen tribune en korfbal). De training wordt verzorgd door Mirella Heuvelman. Zij is een ervaren trainster die al jaren de training van de JO7 verzorgt. Hier worden de nieuwe talentjes geboren! Ook hier geldt dat ondersteuning van ouders met voetbalervaring gewenst is, dit vanwege de grote groep kinderen die elke zaterdagmorgen traint. Vanwege de enorme drukte op zaterdagmorgen op het sportcomplex is er voor de JO7-groep geen kleed- en douchefaciliteit aanwezig.

Bij de JO6 groep staat het wennen aan het voetballen en plezier voorop.

De JO7 groep is een voorbereidingsgroep die wekelijks gedurende ca 1 uur traint. In het begin van het seizoen staan de basis onderdelen van het voetbalspel centraal (passen, dribbelen, scoren), in de tweede helft van het seizoen wordt meer wedstrijdgericht getraind (onderlinge competitie, oefenwedstrijden). Het inzicht wat gedurende het seizoen verkregen wordt in de mogelijkheden van de spelers maakt het gemakkelijker ze in het daaropvolgende seizoen op het juiste niveau in te delen in de JO8-teams.

De spelers uit de JO7 voor wie de training op zaterdagmorgen te weinig uitdaging biedt worden ingedeeld in de JO8. Zij spelen dan mee als team in de JO8 competitie in plaats van trainen op zaterdagmorgen.

Officiële VV Nieuwerkerk voetbalkledij is voor het trainen niet verplicht, elke sportieve uitrusting is goed. Voetbalschoenen worden aangeraden, scheenbeschermers zijn verplicht.
Eventuele verhindering: graag vooraf doorgeven via mail, vvnf0@hotmail.nl.

Twijfel over afgelastingen vanwege slecht weer: Kijk op vvnieuwerkerk.nl of bel de voetbalkantine 0180-313812.

Activiteiten
In de winterperiode is er voor de JO6 en JO7-groep een Sinterklaasfeest. Ook wordt voor de JO7 in januari een voetbaltoernooi georganiseerd. Aan het eind van het seizoen kan door de JO7 worden deelgenomen aan een toernooi.

Normen en waarden
Van zowel spelers, ouders als begeleiding verwacht de vereniging dat zij zich op en rond trainingen en wedstrijden correct gedragen. Tijdens een wedstrijd mogen zich in het veld alleen de spelers en scheidsrechters bevinden, leiders, trainers en toeschouwers horen buiten de lijnen (dit is een KNVB regel!). Bij de JO6 en JO7-groep bevinden zich tijdens de training binnen het veld alleen de spelers en de trainers. Iedereen dient zich te realiseren dat voetbal toch vooral een spelletje is waarbij het speelplezier van de kinderen voorop staat!

Assistenten gezocht!
Denkt u: ik wil zelf wel eens wat meer bewegen, maar ik wil mijn kind óók zien spelen? Dat treft: wij hebben de ultieme combinatie voor u: assisteren in de begeleiding van JO6 en de JO7. De groep is groot, dus hulp is altijd welkom. Ouders, die het leuk vinden om training te geven, kunnen zich aanmelden als assistent op ons emailadres vvnf0@hotmail.nl .

22-09-2018: Training van onze jongste pupillen door Willy den Outer

Posted in JO7 (F0), Overige foto-reportages, Voorpagina | Leave a comment