Jongste jeugd (JO5, JO6 en JO7)

Seizoen 2024-2025: Trainen volgens de KNVB visie Gelijke kansen, voetballen kan al vanaf geboortejaar 2020 (JO5)

In het seizoen 2024-2025 is er een aantal veranderingen bij de jongste jeugd van vv Nieuwerkerk. Bij vv Nieuwerkerk streven we ernaar om alle kinderen op voetbalgebied zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen en ze daarbij veel plezier te laten hebben. Hierdoor zijn we voortdurend op zoek naar vernieuwingen en verbeteringen. Een volgende stap hierin is dat vv Nieuwerkerk de visie van de KNVB op voetballen bij de jongste jeugd gaat volgen, namelijk voetballen met Gelijke Kansen. Aankomend seizoen gaat er daarom een aantal zaken veranderen bij de jongste jeugd tot en met de JO10.

Deze veranderingen zijn ingegeven door 2 factoren:

  1. Het is mogelijk om op nog jongere leeftijd te starten met voetballen bij vv Nieuwerkerk. Vanaf aankomend seizoen kunnen kinderen geboren in 2020 al voetballen bij vv Nieuwerkerk, deze groep heet de JO5.
  2. Uitvoering geven aan het trainen en spelen volgens de KNVB-visie Gelijke kansen. Voor de groepen JO5 tot en met de JO10 gaan we dit beleid van de KNVB volgen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van de KNVB: KNVB Visie Gelijke kansen

Een variant die we bij vv Nieuwerkerk toepassen op deze visie is dat het uitgangspunt is dat er in de JO8 tot en met de JO10 in vaste teams wordt gespeeld op zaterdag, waarbij alle kinderen zoveel mogelijk op hun eigen niveau worden ingedeeld. Door deze veranderingen gaat een aantal groepen in het seizoen 24/ 25 op andere tijden trainen ten opzichte van het huidige seizoen:

  • JO5 (2020): Maandagmiddag 15.30 – 16.30, trainer Wouter van Driel
  • JO6 (2019): Zaterdagmorgen 8.30 – 9.45 uur trainster Mirella Heuvelman
  • JO7 (2018): Woensdag en vrijdag 17.00 uur – 18.15 uur Groepstrainer Erik Prinsen
  • JO8 (2017): Woensdag en vrijdag 17.00 uur – 18.15 uur Groepstrainer Vacature

Bij alle trainingen is ondersteuning en begeleiding vanuit de ouders noodzakelijk. We verwachten dan ook betrokkenheid en inbreng van alle ouders. Concreet:

  1. Voor alle ouders worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd bij de start en tijdens het seizoen waarbij de aanwezigheid van minimaal 1 ouder per kind verplicht is. Tijdens de informatiebijeenkomsten bij de start van het nieuwe seizoen in september bespreken we de details van de nieuwe manier van trainen en spelen.
  2. Voor ieder team of iedere 7 spelers in een leeftijdsgroep hebben we minimaal 1 ouder nodig die ondersteunt bij de trainingen en de wedstrijden.

Halverwege de zomervakantie worden alle groepen geïnformeerd over wanneer de trainingen in het nieuwe seizoen weer gaan starten.

Seizoen 2023-2024: Spelen in de JO6 en JO7 (geboortejaar 2017 en 2018)

Deze informatie geldt voor het seizoen 2023- 2024. Het huidige seizoen is geëindigd op 24 juni 2023. Het nieuwe seizoen is gestart op zaterdag 26 augustus 2023.

Bij vv Nieuwerkerk kun je in het seizoen 2023-2024 voetballen vanaf geboortejaar 2018. Deze leeftijdsgroep heet de JO6. De leeftijdsgroep die geboren is in 2017 heet de JO7.

Informatie over de JO6 (seizoen 2023-2024)

De JO6 traint op maandagmiddag van 15.30 uur – 16.30 uur op Veld 7. Deze training staat onder begeleiding van een professionele trainer en wordt ondersteund door ouders uit deze groep met voetbalervaring. Voor de ouders is dan ook de regel dat we per 5 nieuwe spelertjes een ouder vragen om te ondersteunen.

Bij de JO6 groep staat het wennen aan het voetballen en plezier voorop. De kinderen leren het voetballen met leuke, eenvoudige oefeningen waarbij het krijgen van balgevoel en schieten met de bal voorop staat. Ook doen de kinderen spelletjes met de bal, waardoor ze ongemerkt hun vaardigheden opbouwen. Later in het seizoen wordt er ook in kleine partijvormen gespeeld.

Informatie over de JO7 (seizoen 2023-2024)

De JO7 groep is een voorbereidingsgroep die wekelijks anderhalf uur traint. In het begin van het seizoen staan de basis onderdelen van het voetbalspel centraal (passen, dribbelen, scoren), in de tweede helft van het seizoen wordt meer wedstrijdgericht getraind (onderlinge competitie, oefenwedstrijden). Het inzicht wat gedurende het seizoen verkregen wordt in de mogelijkheden van de spelers maakt het gemakkelijker ze in het daaropvolgende seizoen op het juiste niveau in te delen in de JO8-teams.

De JO7-groep traint elke zaterdag van 8.30 uur tot 10.00 uur op veld 7 (tussen tribune en korfbal). De training wordt verzorgd door Mirella Heuvelman. Zij is een ervaren trainster die al jaren de training van de JO7 verzorgt. Hier worden de nieuwe talentjes geboren!
Ook bij de JO7 geldt dat ondersteuning van ouders met voetbalervaring gewenst is, dit vanwege de grote groep kinderen die elke zaterdagmorgen traint. Vanwege de enorme drukte op zaterdagmorgen op het sportcomplex is er voor de JO7-groep geen kleed- en douchefaciliteit aanwezig.

De spelers uit de JO7 voor wie de training op zaterdagmorgen te weinig uitdaging biedt worden na de herfstvakantie ingedeeld in de JO8. Zij spelen dan mee als team in de JO8 competitie in plaats van trainen op zaterdagmorgen. Hetzelfde gebeurt met een tweede groep na de winterstop.

Wat heb je nodig in de JO6 en de JO7 om te spelen?

Officiële VV Nieuwerkerk voetbalkledij is voor het trainen niet verplicht, elke sportieve uitrusting is goed. Voetbalschoenen worden aangeraden, scheenbeschermers zijn verplicht. Ook is het aan te raden dat de kinderen een flesje of bidon met water bij zich hebben. Eventuele verhindering: graag vooraf doorgeven via mail, vvnf0@hotmail.nl. Daarnaast wordt er een appgroep gemaakt voor alle ouders waarin het laatste nieuws wordt gedeeld over de trainingen.

Twijfel over afgelastingen vanwege slecht weer: Kijk in de ouder-app of op vvnieuwerkerk.nl. Ook kan de voetbalkantine worden gebeld op 0180-313812.

Activiteiten
In de winterperiode is er voor de JO6 en JO7-groep een Sinterklaasfeest. Sinterklaas en zijn Pieten komen dan langs tijdens de training om te bekijken hoe goed iedereen speelt! Ook wordt voor de JO7 in januari een voetbaltoernooi georganiseerd. Aan het eind van het seizoen wordt door de JO7 deelgenomen aan een uittoernooi en is er een groot thuistoernooi waaraan alle spelertjes kunnen meedoen.

Normen en waarden
Van spelers, ouders en begeleiding verwacht de vereniging dat zij zich op en rond trainingen en wedstrijden correct gedragen. Tijdens een training en een wedstrijd mogen zich in het veld alleen de spelers en scheidsrechters bevinden. De trainers coachen aan de zijkant van het veld buiten de lijnen en de toeschouwers staan buiten het veld achter het hek. Iedereen dient zich te realiseren dat voetbal toch vooral een spelletje is waarbij het speelplezier van de kinderen voorop staat! Laat de kinderen dus zoveel mogelijk hun eigen gang gaan waarbij ze alleen aanwijzingen krijgen van de trainers!

Assistenten gezocht!
Denkt u ik wil zelf wel eens wat meer bewegen, maar ik wil mijn kind óók zien spelen? Dat treft: wij hebben de ultieme combinatie voor u: assisteren in de begeleiding van JO6 en de JO7. De groep is groot, dus hulp is altijd welkom. Ouders, die het leuk vinden om training te geven, kunnen zich aanmelden als assistent op ons emailadres vvnf0@hotmail.nl .