Bart Meeske koos bewust voor Nieuwerkerk

Tot zijn 25e jaar droeg hij de aanvoerdersband van Wilhelmina Boys uit Best. Zijn club speelde in de Zondag 2e Klasse in de regio Zuid.  Door zijn nieuwe functie bij Feyenoord Soccer Schools verhuisde hij naar Rotterdam en koos ervoor om bij Nieuwerkerk te gaan voetballen en de JO13-1 jeugd te trainen. Bart: “Met mijn werk organiseerden we bij Nieuwerkerk een Feyenoord Soccer Camp en de vereniging viel me direct in positieve zin op. Ik vind het nog steeds een goede keuze. De jeugdopleiding bij Nieuwerkerk loopt voor op andere clubs in de regio en ik ervaar nog steeds dat bij Nieuwerkerk alle zaken rondom het eerste team bovengemiddeld geregeld zijn”.

Wilhelmina Boys

Bart Meeske wist op jonge leeftijd al dat hij in de voetballerij verder wilde. Zijn maatschappelijke stage op de Middelbare school ging al over het jeugdtrainerschap. Hij begon vervolgens de allerkleinsten bij Wilhelmina Boys te trainen en eindigde als jeugdtrainer bij de JO15-1. Omdat hij een getalenteerde voetballer was, maakte hij op 16-jarige leeftijd al zijn debuut in de hoofdmacht en op 19-jarige leeftijd(!) werd hij tot aanvoerder gebombardeerd. Bart: “Er kwam toen een talentvolle groep jongens uit de Ajeugd over en de nieuwe trainer wilde met de jeugd verder. Ik viel op omdat ik de organisatie in het veld goed kon neerzetten en niet op mijn mondje gevallen was”.

Nieuwerkerk 1

Op de vraag wat het niveauverschil is tussen het Zondagvoetbal in Brabant en de Zaterdagclubs in de regio Rijnmond, is hij duidelijk. Bart: “De derde klas bij de Zaterdag staat gelijk aan de Zondag 2e klasse in de regio Zuid. Daar zijn voetballers vooral kilometervreters, hier zijn het straatvoetballers met meer technische bagage”. Volgens Bart Meeske heeft Nieuwerkerk genoeg kwaliteit om ook dit seizoen voor promotie te gaan. Bart: “Maar dan moet iedereen wel fit blijven. De selectie is vergeleken bij vorig seizoen wat kleiner geworden”.

Trainer JO13-1

Meeske sloot het afgelopen seizoen als trainer van Nieuwerkerk JO13-1 zeer succesvol af met een kampioenschap. Ons hoogste pupillenteam is daarom in het nieuwe seizoen ingedeeld in de 3e Divisie van de KNVB. Bart: “We zullen in deze afdeling niet voor de prijzen gaan. Maar het is een zeer leergierige groep, die nog stappen vooruit kan zetten. Daarvan ben ik overtuigd”.

Feyenoord Soccer Camp

Hij volgde een hbo-opleiding Sportmarketing aan de Hogeschool Nijmegen en later Sportmanagement aan de Cruijff University. Zijn besluit om in 2017 bij Feyenoord Soccer Schools te beginnen, was dan ook een bewuste keuze. Bart: “Feyenoord Soccer Schools is een commerciële voetbalschool, die zich richt om kinderen volgens het Feyenoordmodel te laten trainen. Naast het organiseren van voetbalkampen, zoals dat bij Nieuwerkerk elk jaar gebeurt, geven we ook clinics van één dag of een paar uur. Dat gebeurt door trainers, die allemaal in Feyenoord 1 hebben gespeeld, zoals Henk Vos, Mike Obiku, Errol Refos en Benny Wijnstekers. Ja, en natuurlijk is Feyenoord ook mijn club”.

 

One Reply to “Bart Meeske koos bewust voor Nieuwerkerk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *