“We zijn best trots op hoe het allemaal loopt.”

“Op 21 april vertelden Rutte, De Jonge en Irma dat de jongste jeugd weer mocht sporten vanaf 29 april. We hadden al wat voorwerk gedaan, maar toen kwam het in een stroomversnelling. Op donderdag 23 april stuurden we ons plan naar Team BevolkingsZorg (TBZ) van de gemeente. Daar moesten ze ook snel schakelen, want Koningsdag zat er ook nog tussen. Dus werd ik op zaterdagavond gebeld en heb ik tot 22.45 uur in een gemeentevergadering meegedaan. We kregen op tijd groen licht en de complimenten van de gemeente, waardoor de kinderen weer mochten trainen.”

Paul de Willigen vormt samen met Rob van de Berg en  Raoul Graham de Technische Commissie van Nieuwerkerk en daar komt in deze tijd veel meer bij kijken dan selecties naar een hoger niveau brengen. “De impact op de vereniging is enorm. Niet alleen dat leden niet meer kunnen sporten en bewegen. De vereniging brengt veel meer. Voor veel leden is de vereniging hun sociale uitje en dat viel allemaal weg. Rob van de Berg en ik spraken al snel over een plan als er weer gevoetbald mocht worden. Rob werkt in de supermarkt en nam daar al veel lessen uit mee over looprichtingen en opstoppingen. Daar zijn we me aan de slag gegaan. Er kwam veel meer bij kijken. Zijn er voldoende desinfectiematerialen, hoe gaan we om met de EHBO, hoe komen materialen op het veld. De gemeente stelde ons ook al die vragen. Nu lijkt het allemaal logisch, maar toen was het nieuw en moest je over alles een standpunt innemen. Daar hebben we niet veel overleg over gevoerd met anderen. Het is crisismanagement en dan moeten er besluiten genomen worden. Normaal doen we voor een seizoen een maand over een trainingsschema met ieders wensen. Nu moet dat in no time vastgesteld worden, ook omdat er steeds nieuwe groepen bijkomen.”

Wie verzonnen heeft dat er een flamingo op een paal moest staan, dat weet ik niet meer.

Op Koningsdag moest het terrein gereed gemaakt worden om Coronaproof te kunnen trainen. Rob van de Berg: “Ik was er ’s ochtends vroeg en ben samen met Paul  en coördinatoren aan de slag geweest om het complex in orde te maken. Dat doe je uit passie voor de club en om leden weer te laten spelen. Niet voor de complimenten, en toch is het heel fijn dat we er veel gehad hebben. We wilden er ook een feestje van maken, dus hebben slingers opgehangen, balletjes aan de lantaarnpalen. Wie verzonnen heeft dat er een flamingo op een paal moest staan, dat weet ik niet meer. Pascal Bek wierp zich op als hoofdsteward voor de fase erna. Dat is een supervent voor die rol!”

We hebben de spullen zonder statiegeld gedoneerd aan de voedselbank

Paul: “Er speelde natuurlijk meer. We zijn bezig geweest om contracten met trainers aan te passen en gelukkig werkten ze allemaal mee. Ook voor de kantine moest van alles gebeuren. We hebben de spullen zonder statiegeld gedoneerd aan de voedselbank en andere artikelen zoals bier en cola die over datum gingen hebben we bij sponsors gebracht voor in hun kantine. Ook de sponsors hebben het moeilijk in deze tijd, we hopen natuurlijk dat ze ons blijven steunen. Ook leuk is dat we dansschool Explosion Dance geholpen hebben. Zij dansen in Con Musica en zochten een plek om buiten te dansen. Daar konden we ze bij helpen. Als spinoff van dit contact hebben we afgesproken dat zij een keer bij een wedstrijd van het eerste in de rust komen dansen.”

Rob: “Nu trainen alle teams. Er is heel veel werk in gaan zitten, maar we zijn best trots op hoe het allemaal loopt. Ook de lagere senioren trainen weer en dan vind ik het mooi om te zien dat zij ook weer lachend van het veld komen. De vereniging leeft weer.”

Paul: “De volgende uitdaging komt eraan. We willen proberen om in de zomermaanden open te blijven omdat er minder mensen op vakantie gaan. Maar er zijn natuurlijk veel bouwwerkzaamheden voor de nieuwe velden en we hebben alleen veld 4 en 5 beschikbaar. Dus hoe kunnen we dat veilig gaan doen? Want Corona heeft ons in ieder geval geleerd dat veiligheid voorop staat.”

Door Marcel de Dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *