Tussen de lijnen

Yes: we mogen weer! Allemaal leuk en aardig die nostalgische terugblikken op bijna-gewonnen WK’s en bizarre kampioensraces, maar niets overtreft de vreugde van zelf een bal huizenhoog over het hek achter veld 6 te knallen. De redactie van de Goalgetter kijkt dan ook tevreden terug op de heropening van het Nieuwerkerkse trainingscomplex en ziet mogelijkheden voor de toekomst…

Gele hesjes

Terwijl elftallen staan te trappelen om de velden te betreden zijn er gelukkig kalmere geesten die erop toezien dat dit geheel volgens de huidige veiligheidsmaatregelen verloopt. Dappere stewards die elk een elftal veilig richting trainingsveld loodsen. In tegenstelling tot hun Franse collega’s zijn de Nieuwerkerkse gele hesjes een baken van rust en orde. Niet eerder was het dragen van een hesje op een training zo’n belangrijk en eervolle taak: hulde! (Bovendien ook fijn dat deze hesjes wél wekelijks worden gewassen…)

Trainen in halfspaces

Trainen in de half-spaces

Normaal gesproken is anderhalve meter extra in het veld een zegen. Nu is het helaas nog een beetje wennen. Geen partijtje, positiespel of group-hug met je teamgenoten. Lastig, maar absoluut noodzakelijk. Ondanks dit nieuwe (ab)normaal zijn er toch voordelen. Zie de extreem vroege seizoenstart als het begin van succes. Zowel bij pakweg SV DONK, DZB & Olympia wordt nu nog niet zo hard getraind. Kortom, op naar het drukste kampioenenbal ooit aan het eind van seizoen 20/21!

#NWKmatters

Terwijl vliegtuigmaatschappijen, winkelketens en maatschappelijke organisaties omvallen staat Sportcomplex Dorrestein fier overeind. Binnenkort wordt zelfs gestart met een upgrade van de kunstgrasvelden. Mooi, want dat zaalvoetballen op veld 1 begon ook een beetje saai te worden. Nu ook de lokale terrassen weer vollopen is het slechts een kwestie van tijd voordat het zonnedek naast de kantine weer open mag. Aangezien de kantineomzet jaarlijks sterkhouder is op het clubbudget zal het zaak zijn om de opgelopen achterstand snel in te lopen…

Hoe heeft jouw team de heropening opgepakt? Is jullie opkomst ook hoger dan ooit? En wat wordt jouw eerste bestelling zodra Ton de frituur weer mag ontsteken? Goalgetter is benieuwd naar jullie verhalen!

Door Milan ’t Hooft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *