vv Nieuwerkerk krijgt zes kunstgrasvelden met licht en twee pannakooien.

“Een andere club in Nederland met zes kunstgrasvelden met licht? Die is er niet, wij zijn de enige.” Hans Jeroense, de voorzitter van onze vereniging is trots op zijn club. “We zijn al lang bezig om de capaciteit uit te breiden. Dat is gelukt met de kleedkamers en komend seizoen ook met de velden. Veld 3 wordt een kunstgrasveld en we krijgen veld 7 op het grote veld achter de tribune. Tegelijkertijd worden veld 1 en ook veld 6 vernieuwd. Dat kunstgras ligt er al tien jaar in en dan moet het worden vervangen. 22 juni gaan ze beginnen en de gemeente heeft beloofd dat het voor eind augustus allemaal klaar is.”

De grootste winst hebben we natuurlijk met de trainingscapaciteit.

“Zes kunstgrasvelden met licht geven ongekende mogelijkheden. We zijn enorm blij dat we zo goed gesteund worden door de gemeente, de samenwerking is echt enorm goed. De gemeente heeft zoveel te onderhouden en te vernieuwen, we zijn erg blij dat ze het belang van onze club voor de gemeente zien. We mochten voor de nieuwe velden kiezen welk type kunstgras we wilden nemen. Er zijn allerlei opties en we herinneren ons nog de discussie over de gezondheid van enkele jaren geleden. We hebben gekozen voor dezelfde ondergrond als we nu hebben, dus met de bekende rubber korrels. Ik wil vooropstellen dat alle velden die we konden kiezen veilig zijn. Conformiteit gaf de doorslag, alle velden dezelfde ondergrond. Dat voorkomt daarna veel discussies met teams die voorkeur hebben voor een bepaalde ondergrond met trainen of wedstrijden en dat wilden we de organisatie niet aandoen.”

Een impressie van veld 7 en de twee pannakooien.

“Veld 7 wordt iets korter dan de andere velden. Daarvoor hebben we dispensatie nodig voor de B-categorie. Voor de JO13 en JO14-teams is het natuurlijk prima en vooral voor alle pupillen die in verschillende spelvormen spelen. Veld 3 en veld 7 krijgen namelijk alle belijningen, voor vier tegen vier, zes tegen zes en acht tegen acht. Dat scheelt veel gedoe om de velden klaar te zetten. De pupillenwedstrijden worden dus vooral daar gespeeld.”

“Op de kop van veld 7 komen twee pannakooien. Daar is met diverse acties voor gespaard. Een mooie aanwinst op onze club. Omdat het terrein van de gemeente is, zijn de velden ook overdag open. Het is echt een trekpleister voor de jeugd van Nieuwerkerk. Er wordt heel veel gevoetbald en gesport. Dat kan ook met kunstgras.”

“De grootste winst hebben we natuurlijk met de trainingscapaciteit. Een trainingsschema waar iedereen tevreden over is, dat zal er wel nooit zijn. Maar door de twee extra trainingsvelden kunnen we nog meer bieden aan alle teams. Meer tijd en meer ruimte om te trainen. We gaan ook de wachtlijsten proberen weg te werken. Qua kleedkamers en velden moet dat kunnen. Alleen kan de organisatie een probleem zijn, want we hebben nog meer vrijwilligers nodig in de organisatie om alles elke week geregeld te krijgen.”

Door Marcel de Dood

2 Replies to “vv Nieuwerkerk krijgt zes kunstgrasvelden met licht en twee pannakooien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *