vv Nieuwerkerk gaat deelnemen aan O23 competitie

Normaliter maken voetballers na het spelen in de O19 de overgang naar de senioren. De grote verschillen in leeftijd en levensfase tussen teamgenoten en tegenstanders hebben een grote impact op deze voetballers. Met de O23-competitie hoopt de KNVB clubs handvaten te geven om jonge voetballers te helpen in de overgang naar uiteindelijk het seniorenvoetbal. De O23-competitie kan worden gezien als een verlenging van het jeugdvoetbal.

De Onder 23 competitie voor de A categorie bestaat, net als de Onder 21 competitie, sinds 2020 en is ontwikkeld om clubs te helpen met talentontwikkeling. Deze nieuwe competities moeten ervoor zorgen dat talenten zich sneller en beter ontwikkelen en hierdoor gemakkelijker de stap naar het eerste elftal kunnen maken.

Er is gekozen voor een opzet met kleine competities van zes tot acht ploegen. In deze structuur is de kans groter dat even sterke ploegen vaker tegen elkaar spelen. Dus meer wedstrijden met veel weerstand. Dit is goed voor de ontwikkeling van talenten. Met dubbele promotie/degradatie in een seizoen wordt dit gegeven nog eens versterkt.

Als VVN willen we in deze competitievorm trachten in te stromen op het niveau dat past bij onze ambities en verenigingsgrootte. Voor het in de A categorie uitkomende team zullen selectie spelers gaan deelnemen die de ambitie en potentie hebben in de nabije toekomst voor ons eerste zaterdag elftal uit te kunnen komen.