Ronald Scholten en Roel Bloks steunpilaren bij de club

Voetbalvereniging Nieuwerkerk is met circa 1950 leden een mega voetbalclub. Bij de pupillen, jeugd, dames, senioren en het G-voetbal staan niet minder dan 100 teams te trappelen om te voetballen. Voor een buitenstaander is het vaak een raadsel hoe Nieuwerkerk het flikt om al die teams niet alleen doordeweeks te laten trainen, maar ook op zaterdag en zondag allemaal te laten voetballen met een vaste trainer en leider. Het geheim hiervan is goed te verklaren met als voorbeeld twee van onze vrijwilligers, Ronald Scholten (54) en Roel Bloks (58), die al jarenlang actief zijn bij Nieuwerkerk.

Ronald en Roel, geportretteerd door Ed Baars

Hoe leuk kan het zijn?

Zowel Ronald als Roel zijn gezegend met twee zoons, die op jonge leeftijd graag bij de pupillen van Nieuwerkerk wilden voetballen. Ronald: ”Mijn zoons Mitchel en Dylan zijn in de F-pupillen bij Nieuwerkerk begonnen”. Roel: “Wij zijn in 2004 naar Nieuwerkerk verhuisd en één van de eerste dingen die we deden was langs VV Nieuwerkerk gaan om mijn zoons Antonie en Jimmy als spelend lid aan te melden. Wij werden al snel door de Jeugdcommissie benaderd om trainer of leider te worden bij het team van onze zoons”.

Beide vaders blijken in het verleden zelf tegen een balletje te hebben getrapt. Roel als middenvelder bij het Haagse Lens en Quick Steps, Ronald eerst als verdediger bij DWO en later als keeper bij DSO, allebei uit Zoetermeer. Ronald: “Zonder veel ervaring zijn we gestart, maar het enthousiasme van de spelertjes werkte direct al aanstekelijk op ons. Roel deed de trainingen en de coaching van de jongens tijdens wedstrijden en ik regelde de zaken eromheen”.

Wat hun vooral opvalt dat bij elke wedstrijd of training ouders hun gezicht laten zien. Ouders worden dan ook snel trouwe supporters en er ontstaat een band tussen ouders onderling. Teamsport levert zoveel meer op, zo blijkt. Kinderen krijgen nieuwe vrienden bij de voetbal, ouders nieuwe kennissen. Roel en Ronald hebben in de loop der jaren met hun teams aan menig internationaal toernooi mee gedaan, de spelers vonden deze weekendjes weg altijd geweldig.

Hoe is het verder gegaan?

Roel:” We hebben de teams voor onze zoons altijd met veel plezier getraind en gecoacht tot 1e jaar Zaterdag aan toe. Hun elftallen zijn inmiddels een vriendenclub met de ouders als supporters. Jimmy en Mitchel spelen nu in Zaterdag 7 en Dylan speelt in JO19-2.

Seniorencommissieleden

Ronald: “Zo’n drie jaar geleden zijn we samen ingestapt in de Senioren-commissie. Samen met Remco Verkuil, Barend de Butter en Ed van Beuningen ontvangen we wekelijks bij toerbeurt op zaterdagmiddag en zondag de uitspelende ploegen in de commissiekamer en de scheidsrechters. Op deze manier dragen we ons steentje bij om lagere elftalspelers een plezierige dag te laten beleven”. Ronald Scholten en Roel Bloks behoren tot het uitgebreide leger aan vrijwillig(st)ers bij Nieuwerkerk waarop de club draait.

 

 

 

 

One Reply to “Ronald Scholten en Roel Bloks steunpilaren bij de club”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *