NIEUWERKERK VERLIEST IN SLOTFASE VAN MONSTER

Monster ligt na vandaag op pole position voor de titel en Nieuwerkerk moet komende zaterdag nog stevig aan de bak om de nacompetitie af te wenden. Door de resultaten van vandaag kan Berkel met een overwinning en flinke score voorbij de Nieuwerkerkers komen, maar op de laatste speeldag heeft de ploeg van trainer Michel van Noort met twee punten voorsprong het wel in eigen hand als het zelf een positief resultaat bij Oliveo boekt. Opvallend is dat beide ploegen vorig seizoen nog de nacompetitie openden, echter toen voor een plaats in de eerste klasse.

Trainer Michel van Noort kon vandaag geen beroep doen op Bart Meeske (schorsing), Vince van Dongen en Maurice Treffers (beiden hamstring). Philippe den Hartog begon opnieuw vanaf de bank.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Rowendey Schoop namens Nieuwerkerk, echter hij wist een pass van Jens Goosens niet te verzilveren. Daarna ging het spel redelijk op en neer, maar echte kansen wisten beide ploegen niet uit te spelen. Nieuwerkerk kwam in de 32e minuut op voorsprong. Een half mislukte hoge voorzet van Stefan van der Vlegel kwam letterlijk uit de lucht vallen en het was Stefan van Diest die uiteindelijk het meest attent hierop reageerde en de bal buiten bereik van doelman Baggerman van Monster binnenkopte. Nieuwerkerk wist de voorsprong tot de rust vast te houden, maar had tot tweemaal toe wel een redding nodig van doelman Kevin de Geus, die vandaag sowieso een uitstekende partij keepte.

Met twee ongewijzigde ploegen zette de prima leidende scheidsrechter Erik de Winter in de 46e minuut de wedstrijd weer in gang. De eerste kans na rust was voor Nieuwerkerk. Stefan van der Vlegel stuitte in de 52e minuut op de doelman van Monster. De bezoekers gooiden daarna de titelstress en schroom van zich af en zette de thuisploeg meer vast op eigen helft. In de 58e minuut kwam het langszij. Eerst bracht de lat nog redding, maar in dezelfde minuut kwam de titelkandidaat dan toch langszij. Trainer Michel van Noort wisselde na deze treffer en bracht met Philippe den Hartog en Jeffrey Eli (debuut in de hoofdmacht) twee verse krachten. Rens Blok en Rowendey Schoop verlieten het veld. Nieuwerkerk trachtte een paar maal gevaarlijk uit te breken, maar de bezoekers uit Monster kregen gaandeweg toch meer grip op de wedstrijd. In de 70e minuut strompelde aanvoerder Stefan van der Vlegel naar de kant en kon de strijd niet voortzetten. Jayson Vermeulen nam zijn plaats over en daarnaast kwam ook Marijn Langhorst voor Jens Goosens. Nieuwerkerk werd in de minuten erna gevaarlijk via Philippe den Hartog, maar Jayson Vermeulen kon tot tweemaal toe niet profiteren. Monster zette aan voor de slotfase en wilde voor de volle winst gaan. Nieuwerkerk had het nu defensief moeilijk. Doelman Kevin de Geus onderscheidde zich opnieuw met twee katachtige reacties. Het bleek niet voldoende voor het zo begeerde punt, want in de slotfase sloeg Monster alsnog toe. Een vandaag spaarzame goede aanval van de bezoekers werd de ploeg van trainer Michel van Noort alsnog noodlottig.

Het eindsignaal van scheidsrechter Erik de Winter even later klonk voor de koploper als een sein voor een heus voorschot op het kampioensfeest. Voor Nieuwerkerk waren de druiven zuur, maar toonde het vandaag aan absoluut in de tweede klasse thuis te horen. Volgende week zal dit bewijs wel geleverd moeten worden.

Opstelling: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek – Kas Hoenderop – Menno Homan – Rens Blok (62. Jeffrey Eli) – Shane van den Engel – Stefan van Diest (90. Tygo Letwory) – Xander Laanen – Stefan van der Vlegel (69. Jayson Vermeulen) – Jens Goosens (69. Marijn Langhorst) – Rowendey Schoop (62. Philippe den Hartog) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *