Jasper Jans van Codewriters: “Ik wist als kind al dat ik wilde programmeren”

“Codewriters is een klein softwarebedrijf, zonder overhead. Ik ben eigenaar, programmeer zelf mee en doe ook de acquisitie. Dat waarderen opdrachtgevers, de lijnen zijn kort en de tarieven zijn scherp. Inclusief mezelf werken we met vier vaste krachten, daarnaast kunnen freelancers bijspringen op projecten. De eerste medewerker aannemen was best een stap. Het pakte goed uit. Het hele team is happy door het leuke werk wat we mogen doen.”

“Ik begon bij mijn vader met werken in de ICT”, vertelt Jasper Jans, eigenaar van het jonge softwarebedrijf Codewriters. “Mijn vader had ook een eigen bedrijf, hij ontwikkelde lange tijd aan een ERP-systeem voor een grote oliemaatschappij. Ik wist als kind al dat ik wilde programmeren. Ik voetbalde ook veel buiten op het veldje in het IJsselpark, maar net zo vaak zat ik te pielen met computerspelletjes op de 386, 486 of later Pentium. Ik bouwde websites toen ik een jaar of 15 was en maakte mijn eigen muziek, de typische jaren 90 computersound.”

“Al vroeg had ik het idee om voor mezelf te werken, al stelde ik dat best lang uit. Pas in 2019 toen ik een huis en kinderen had, dus eigenlijk op het slechtste moment, stapte ik in het diepe. Het rolde vanaf toen best wel vanzelf. De aanvragen komen vooral binnen via mond-tot-mondreclame vanuit eerdere opdrachten en de laatste tijd ook meer via Google en onze website. We werken met .NET en doen daarmee alles wat met software te maken heeft. We hebben drie grote projecten lopen, waaronder het platform Jixbee. Daar maken we het voor medewerkers die vooral op oproepbasis werken mogelijk om heel snel hun verdiende geld op te kunnen nemen. Ideaal voor jongeren, dus werkgevers in de horeca of retail. Naast de grote projecten nemen we ook kleinere klussen aan. Zo hebben we een goede mix van werk.”

“Mijn dochter had moeite met rekenen, vooral de tafels. Ik heb voor haar een programma geschreven om goed de tafels te kunnen oefenen. Sommen die fout gaan, komen vaker terug, net zo lang tot die er ook goed inzitten. Daar heb ik een schil omheen gemaakt en online gezet. Dat slaat best goed aan. Mijn vrouw Karin werkt in het speciaal onderwijs en daar wordt het ook al gebruikt. Zo probeer ik voor het bedrijf ook tot een andere inkomstenstroom te komen, niet alleen uur-factuur wat toch conjunctuurgevoelig blijft. Zoveel body heeft het nog niet hoor, het is nu ook een leuke opdracht voor de stagiaire die we hebben om het product verder te brengen.”

“Ik woon mijn hele leven al in Nieuwerkerk en sinds kort is Codewriters daar ook heen verhuisd. We zitten in een kantoor in het A20-Tradecenter. Als je een uitdaging hebt met een specifiek werkproces waar je geen standaard software voor kan vinden, spreek ik daar graag met je af, al kom ik natuurlijk net zo graag bij je langs om dat te bespreken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *