NIEUWERKERK NA RUST ONDERUIT TEGEN VFC

Trainer Michel van Noort dacht na vorige week het grote deel van het blessureleed achter zich te hebben, maar daar kwam vandaag al snel verandering in. De geplaagde coach zag opnieuw voor en tijdens de wedstrijd spelers wegvallen. Hij zag zijn ploeg wel veel inzet tonen, maar daarnaast ook aanvallend tekortschieten.

Maurice Treffers bleef met knieklachten aan de kant. Ook aanvoerder Stefan van der Vlegel was nog niet inzetbaar. Ook Remco Langerveld staat nog altijd langs de kant. Philippe den Hartog (na ziekte) was slechts voor een deel inzetbaar. Dat gold ook voor Stefan van Diest na zijn recente wereldreis.

Al snel werd duidelijk dat het grote gevaar bij de Vlaardingers vanaf de linkerkant kwam. Kevin Kamerbeek had daar ook zijn handen vol maar kon niet voorkomen dat VFC al in de 5e minuut succesvol was met een voorzet vanaf links. Op de rand van het zestienmetergebied kon via de benen van Menno Homan raak worden geschoten en stond Nieuwerkerk niet voor het eerst in dit seizoen al snel op achterstand. In de 11e minuut bracht de paal redding voor Nieuwerkerk en luwde de openingstorm van de thuisploeg enigszins en kon ook Nieuwerkerk aan de aanval gaan denken. Verrassend genoeg kwam de gelijkmaker al snel op het scorebord. Het was Ivanildo Misidjan die een weggekopte voorzet direct weer met het hoofd terugbracht en precies voor de voeten van Shane van den Engel die vervolgens knap raak schoot. Intussen ondervond Marijn Langhorst behoorlijk hinder van een eerder fel duel en moest al vroeg geblesseerd naar de kant. Jayson Vermeulen kwam hem in de 18e minuut vervangen. De thuisploeg zette na de gelijkmaker meteen weer aan en er waren twee knappe reddingen van doelman Kevin de Geus nodig om niet meteen weer op achterstand te komen. In de 25e minuut was Nieuwerkerk nog een keer dichtbij, maar de kopbal van Ayrton Verlaan kon door de doelman van VFC onschadelijk gemaakt worden. In de 38e minuut was er opnieuw een knappe redding van doelman Kevin de Geus voor nodig om geen verdere schade op te lopen. Met een gelijke stand gingen beide ploegen rusten.

In de rust bleek Jayson Vermeulen niet verder te kunnen en moest Philippe den Hartog al sneller komen dan aanvankelijk de bedoeling was. Ook Ivanildo Misidjan werd vervangen. Voor hem kwam Stefan van Diest. Nieuwerkerk begon weliswaar fel aan de tweede helft, maar het had moeite deze felheid om te zetten in echt doelgevaar. Zoals ook in de eerste helft was er over de zijkanten weinig winst te behalen en hield de VFC verdediging het centrum flink gesloten. De genade klap voor Nieuwerkerk viel in de 70e minuut. Doelman Kevin de Geus had geen schijn van kans op een knappe kopbal na een prima voorzet vanaf de rechterkant van VFC. Daarna probeerde Nieuwerkerk nog wel, maar echt dreigend werd het niet. Kevin Kamerbeek en Ayrton Verlaan maakten in de 80e minuut nog plaats voor respectievelijk Gyan Mangre en Xander Laanen, maar ook deze wisselingen brachten Nieuwerkerk niet meer in kansrijke positie. En zo stond de ploeg van trainer Michel van Noort alweer voor de vijfde keer dit seizoen aan de verkeerde kant van de score. Nog twee thuiswedstrijden op het programma, eerst CION en vervolgens Hillegersberg, voordat de winterstop ingaat.

Opstelling: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek (80. Xander Laanen) – Kas Hoenderop – Menno Homan – Rens Blok – Bart Meeske – Shane van den Engel – Ivanildo Misidjan (46. Stefan van Diest) – Marijn Langhorst (18. Jayson Vermeulen 46. Philippe den Hartog) – Rowendey Schoop – Ayrton Verlaan (80. Gyan Mangre)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *