“De sociale rol van sportclubs is enorm belangrijk.”

Sinds juni van dit jaar is Wybe Zijlstra (49) wethouder voor sport, duurzaamheid en onderwijs huisvesting voor de gemeente Zuidplas. Wybe is daarmee een belangrijk aanspreekpunt voor onze vereniging. Wybe: ”In de periode Fortuyn en Balkenende raakte ik geïnteresseerd in politiek. Ik besloot lid te worden van het CDA en dan kan het snel gaan. Als je in de lokale politiek bij wijze van spreken twee keer je vinger opsteekt zit je in het bestuur en als je drie keer je vinger opsteekt, zit je in de gemeenteraad. Dat heb ik acht jaar gedaan voor het CDA. Voordat ik wethouder werd, werkte ik bij de gemeente Dordrecht. Ik was daar onder andere verantwoordelijk voor de sportaccommodaties, dus dat sluit goed aan bij mijn huidige rol als wethouder voor de gemeente Zuidplas.”

Wybe Zijlstra: “Het is een eer om nu wethouder te zijn in mijn eigen gemeente.”

“Het was een bijzondere weg naar bestuurder in de gemeente. Toen ik de brugklas van het VWO verprutste als kind, ging ik naar de LTS en leerde aan auto’s sleutelen. Ik ging op mijn 16e aan het werk, maar als laatbloeier ben ik ernaast verder gaan leren. Eerst MTS, toen de lerarenopleiding op het HBO en daarna Technische Bestuurskunde op de TU Delft. Van het sleutelen aan auto’s ben ik in het bestuurswerk beland. Het is een eer om nu wethouder te zijn in mijn eigen gemeente.”

“De gemeente Zuidplas heeft veel verenigingen en sportcomplexen. Het zijn zo’n 25 verenigingen met hun eigen behoeften en wensen. Zuidplas is in vergelijking met andere gemeenten altijd ruimhartig. Er zijn normen voor aantal velden voor een bepaald aantal leden en dat is altijd naar boven afgerond. 2,4 was dan goed voor drie velden, al snap ik dat er altijd meer te wensen is. Bij vv Nieuwerkerk staat een fantastische accommodatie met veel kunstgrasvelden. Parkeren blijft wel een probleem, het heeft nog altijd impact op de mensen die in de naastgelegen flats wonen. We moeten nog eens goed kijken naar de bewegwijzering om bezoekers naar de parkeerplaatsen bij het zwembad te leiden.”

“Sportclubs zijn cruciaal voor gezonde gemeentes. Natuurlijk om jong en oud te laten bewegen, maar ook de sociale rol van sportclubs is enorm belangrijk. Vereenzaming is een groot maatschappelijk probleem en sportclubs en vrijwilligerswerk kunnen veel aan het terugdringen ervan bijdragen. Het is ook de reden dat het complex overdag open is. Er wordt al veel op gespeeld door jongeren, maar het is ook een mooie plek voor ouderen om samen te bewegen!”

jfpvajfpvastgoedonderhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *