Bij Sanare Zorg & Welzijn maken tijd en aandacht het verschil

Al meer dan twintig jaar levert Sanare Zorg & Welzijn zorg aan mensen in elke levensfase. Startte Wendy Hopmans-Boog in 1999 als directeur met dit werk, sinds 2020 heeft Ingrid Bergstein-Poot die rol van haar overgenomen. Het hoofdkantoor van Sanare is gevestigd op een prachtige locatie, het Westeinde 1 in Moordrecht. Een juweeltje van een monumentaal pand, gebouwd in 1876, met originele houten ornamenten en glas-in-lood ramen. Kortom: een pareltje van een zorgvilla. Het pand kreeg steeds een andere functie. Ooit was het een weeshuis, later het gemeentehuis van Moordrecht. Nu wordt er zorg verleend. Daarnaast is het de werkplek van de tachtig Sanare medewerkers, die hier en bij mensen thuis met liefde en zorg, hulpverlenen.

Vivere Verzorgd Wonen

Ingrid: “In onze villa Vivere Verzorgd Wonen zijn 13 mooie appartementen, waar aan mensen van elke leeftijd, jong en oud, zorg wordt verleend. Naast studio’s en 1 persoons appartementen zijn er zorgappartementen voor echtparen. Wij bieden ook specialistische zorg aan mensen met niet aangeboren hersenletsel. Zo huisvesten we volwassenen met multiple sclerose, parkinson, hersenbloeding of met zwaar hersenletsel. Ook hebben we een sfeervol ingerichte studio voor tijdelijk verblijf. Bijvoorbeeld voor revalidatie na een operatie of als de mantelzorger door ziekte of vakantie tijdelijk niet voor iemand kan zorgen, dan kan iemand op de logeerkamer verblijven.”

Twee activiteitencentra voor dagopvang

Vol trots vertelt Ingrid Bergstein dat Sanare naast de dagopvang in het activiteitencentrum van Vivere zojuist een tweede dagopvang heeft geopend in de Dorpsstraat 20 in Moordrecht. Bewoners van Vivere en mensen die nog thuis wonen maar wel behoefte hebben aan dagbesteding, kunnen hier dagelijks terecht voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Dat is belangrijk voor mensen, die door hun fysieke handicap of dementie, sterk beperkt zijn in hun dagelijkse contacten.

Thuiszorg van Sanara Zorg en Welzijn

Een belangrijk onderdeel van Sanare is het geven van thuiszorg aan mensen met een zware medische indicatie. Aan mensen in de gemeenten Zuidplas, Gouda en de Krimpenerwaard wordt hulpverleend. Wij nemen alle tijd voor onze cliënten. Met een vast team wordt aan deze mensen veelal jarenlang hulp en ondersteuning geboden, waardoor er een grote mate van betrokkenheid ontstaat met de cliënten.

Vele handen maken licht werk

Ingrid: “Wij kunnen als organisatie alle hulp bieden. Van verpleeghuiszorg, specialistische zorg en ondersteuning voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, thuiszorg tot palliatieve zorg. Daar ben ik best trots op. Maar voor bijvoorbeeld een wandelingetje maken met bewoners of het serveren van maaltijden zijn vrijwilligers altijd van harte welkom.”

G voetbal

Voor Sanare Zorg & Welzijn is het vanzelfsprekend, aldus Ingrid, om vanuit de affiniteit voor mensen met een beperking, ook andere groepen te helpen, die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. “Om die reden zijn we destijds het G-team van Nieuwerkerk gaan sponsoren. Het geeft die jongens een enorme kick dat zij met onze bedrijfsnaam op hun shirt kunnen spelen. Dat geeft mij ook voldoening.”

Sanare Zorg en Welzijn
Westeinde 1

2481 BN MOORDRECHT
Telefoon: 0180- 310180
Email: info@sanare.nl

Website: www.sanare.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *