“Als het zo doorgaat, hebben we over tien jaar geen vrijwilligers meer.”

“Het energiecontract en de stijgende prijzen, dat is nu een hot topic in het bestuur. Op 1 januari loopt ons contract af en het nieuwe contract zal een flinke kostenstijging opleveren. In de nieuwbouw is het goed geregeld, dat is energieneutraal gebouwd. Maar op het gasverbruik in de kantine en oude kleedkamers kunnen we fors leeglopen. Alle opties komen op tafel, we zullen wat moeten doen. (N.B. inmiddels is contributie verhoogd)”

Hans Jeroense (58) is al twintig jaar voorzitter van vv Nieuwerkerk. Er gebeurt altijd wat, zeker de laatste jaren. “De coronaperiode was natuurlijk heel heftig voor de club en voor de vrijwilligers die alles steeds weer moesten regelen. Daar zit mijn grootste zorg. Als het zo doorgaat, hebben we over tien jaar geen vrijwilligers meer. Mensen willen dat niet meer. Leden verwachten steeds meer dat alles soepel geregeld is, maar het is een krimpende groep vrijwilligers die dat voor steeds meer leden moeten doen. Het hoort blijkbaar bij een rijke gemeente. Ik heb mijn abonnement op de krant ook maar opgezegd, want krantenjongens zijn ook niet meer te krijgen.”

“Toch hebben we mooie dingen bereikt met elkaar. Ik ben vooral trots op de nieuwbouw, die we uit eigen middelen hebben gerealiseerd. De club is ook enorm gegroeid en kan verder groeien van de 2100 leden nu naar 2500 of 2600 leden als het vijfde dorp er komt. Ik geloof niet dat daar een voetbalclub gaat komen, hoe willen ze dat doen? Dan zal 80% van de voetballers naar ons komen. Eigenlijk moeten we er dan twee velden bij krijgen, die ruimte zal moeten ontstaan als de hockey verhuist. Die willen misschien wel naar het vijfde dorp. Op kortere termijn hopen we op veld 2 ook kunstgras te krijgen. Nu kan daar nauwelijks op gevoetbald worden.”

“Ik ga nog drie jaar door en dan stop ik ook als voorzitter. Ik ben al in gesprek met mijn mogelijke opvolger, want ik zal het niet zomaar achterlaten. Ik ga wel door bij de club natuurlijk, andere dingen doen. Misschien wel als elftalbegeleider van het eerste elftal, daar zal ik toch altijd bij zijn. Ik heb veel tijd gestoken in de selectie die er nu staat, veel talent en kwaliteit, al hoop ik dat het ook breed genoeg is voor het hele seizoen. Het gaat in ieder geval leuk worden bij de thuiswedstrijden, het supportershome is elke thuiswedstrijd open, want we hebben goede mensen gevonden voor de bar daar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *