Week van de scheidsrechter

De week van de scheidsrechter. Zet ‘m in je agenda. Van 3 t/m 11 oktober 2020.

Een hele week om je te verdiepen in het wel en wee van de scheidsrechter. Wie zijn deze mensen? En waarom fluiten ze toch zo graag die wedstrijden? Waarom laten ze zich vrijwillig becommentariëren door spelers en publiek? En waarom worden ze zo graag op hun fouten gewezen?

Lieve allemaal, verdiep je eens in het leven van een scheidsrechter en kom erachter dat scheidsrechters net echte mensen zijn. Mensen die streven elke beslissing juist te nemen, en af en toe een foutje maken. Mensen die als doel hebben om iedere wedstrijd eerlijk en sportief te laten verlopen. Mensen die de regels niet maken en proberen deze regels zo goed mogelijk toe te passen. Mensen die waken over de gezondheid en veiligheid van de spelers. En vooral mensen die genieten van ‘het spelletje’, en die het geluk en voorrecht hebben de intensiteit van een wedstrijd tot op de centimeter dichtbij te kunnen beleven. Van de jongste jeugd tot aan de Champions League.

Dus, kijk deze ene week eens niet zozeer wát de scheidsrechter doet, maar kijk vooral waaróm hij of zij het doet!

Namens de scheidsrechters van vv Nieuwerkerk

 

Rob Berger. Heeft op hoog niveau gefloten, dus altijd de beste man op het veld.

Leo van der Bijl. Senior. Heeft de wijsheid van vele jaren, dus altijd de beste man van het veld.

Robin Toscani heeft goede herinneringen aan zijn optreden op het Kasteel. Emotioneel want Sparta gaat diep. Rechtlijnig, kent het spelregelboekje van voor tot achter, dus altijd de beste man van het veld.

Ruben van Diest zou ook als hij zijn voetbaltenue aan zou doen de beste man op het veld zijn. Dat geeft al zoveel overwicht.

Timo van Dooijewaard durft kaarten te trekken en stelt duidelijk grenzen. Je weet wat je aan hem hebt, we overdrijven niet door te stellen dat Timo altijd de beste man op het veld is.

Ronald Groeneweg beweert dat scheidsrechters ijdel zijn. Gelukkig is hij overgekomen van sv Ommoord, want daar ligt het niveau een stuk lager. Niettemin is Ronald ook hier iedere week de beste man op het veld.

Menno Niesing is een loopwonder en geeft zelfs zijn eigen zoon geel. Dat had eigenlijk rood moeten zijn. Menno is zonder twijfel wekelijks de beste man op het veld.

Marcel de Dood heeft lange tenen. Hij kan veel, en niet tegen kritiek van coaches. Dat maakt hem wekelijks de beste man van het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *