Teamredacteur worden

Teamredacteur worden

Op onze website heeft ieder team ook een eigen “teampagina”. Deze kan door iedereen worden bijgehouden. Dit kan zijn de trainer, de leider, een speler, een ouder of zelfs meerdere mensen.

De SC Franeker website is uiterst gebruiksvriendelijk en met een paar handelingen houdt je de teaminformatie up-to-date. Immers een actuele en betrouwbare website is waar het de bezoekers om gaat! Voor sommige teams zijn er al één of meerdere teamredacteuren aangemeld, maar voor een heleboel teams ook nog niet.

Wat kan ik doen?
Er zijn veel dingen mogelijk, zoals duidelijk wordt uit onderstaand overzicht van de belangrijkste functies, maar uiteraard bepaal je zelf in welke mate je gebruik wilt maken van het systeem. Alle onderdelen die voor teamredacteuren niet toegankelijk zijn, zijn alvast onzichtbaar gemaakt, zodat het lekker overzichtelijk blijft.

Competitiestanden, uitslagen en programma: deze belangrijke onderdelen worden vanzelf ingevuld vanuit voetbal.nl. Daar hoef je dus alvast niet naar om te kijken!
Nieuws en verslagen: via een nieuwspagina kunnen mededelingen en wedstrijdverslagen worden weergegeven. Voeg zelf foto’s of filmpjes toe bij verslagen en zorg dat alle fans op zaterdagavond met spanning achter de pc kruipen om het nieuwste avontuur van jouw team mee te beleven.
Bij Franekeris ook een topscoordersoverzicht actief maar daar is wel input voor nodig: doelpuntenmakers en assistgevers kunnen door een teamreacteur ingevoerd worden (en welke goalgetter wil nu niet eervol in het overzicht vermeld worden?)
Mediagallery: cameraman tussen de ouders? Altijd handig! Via Youtube is het prima mogelijk om filmpjes op je pagina’s te tonen. Natuurlijk kunnen er ook foto’s worden toegevoegd.

Wat kan ik niet zelf doen?

Om te voorkomen dat iemand per ongeluk andermans werk verwijderd, heeft iedere teamredacteur alleen toegang tot de eigen pagina’s en competitities (voor de topscorers). Een aantal acties zijn echter niet per team te blokkeren en zijn uit voorzorg dus niet toegankelijk:

Oefenwedstrijden: dienen sowieso al te worden aangemeld bij de wedstrijdsecretaris Bertus Molenaar
Afgelastingen: afgelastingen kun je natuurlijk bij je nieuwsberichten zetten, maar de ingebouwde afgelastingenfunctie (met mail en SMS-service) kan niet door teams zelf worden ingevoerd. Afgelastingen van velden worden door SC Franeker zelf ingevoerd.
Teamredacteuren krijgen na aanmelding van ons een inlogcode om zelf te kunnen kunnen inloggen op het CMS van onze website www.scfraneker.nl/cms

Workshop om het u gemakkelijk te maken
Om nieuwe teamredacteuren wegwijs te maken met het website systeem is afgelopen seizoen een workshop in vier delen op de website verschenen. Hierin wordt op eenvoudige wijze en stapsgewijs beschreven hoe wedstrijdverslagen gemaakt kunnen worden, doelpuntenmakers ingevoerd worden en nieuwsberichten opgezet worden. Ook foto en video maakt natuurlijk onderdeel uit van deze workshop.

En neemt u van mij aan: het is zo simpel en kost echt weinig tijd. U kunt zelf kiezen of u voor wedstrijdverslagen gaat of alleen voor doelpuntenmakers/assistgevers of, en dat zien wij natuurlijk het liefst, de full monty: beide.

Tip’s voor het schrijven van een wedstrijdverslag kunt u hier vinden.
Aanvraag teamredacteur
Via dit formulier kun je een account aanvragen voor het beheren van de teampagina-items van je team. Je kunt o.a. statistieken van je team bij houden. Het ingevulde formulier wordt automatisch naar de redactie van de website gestuurd. Deze maakt op basis van de ingevulde gegevens een account aan en stuurt je de inloggegevens toe. Dit gebeurt normaal gesproken binnen een paar dagen.
Voornaam *
Achternaam *
Ik ben *
Leider
Trainer
Speler
Ouder
Geef aan voor welk team je de teampagina gaat beheren
Aanvraag welk team *
E-mailadres *
Eventuele opmerking