Stefan van der Vlegel: “Ik wil mezelf nog meer uitdagen.”

Nieuwerkerk is bezig met de samenstelling van de selectie van ons eerste elftal voor het komende seizoen. Spelers stoppen, gaan elders spelen of keren terug. Stefan van der Vlegel, topscorer en dragende speler van Nieuwerkerk 1, speelt volgend jaar voor XerxesDZB, dat momenteel op de tweede plaats in de 1e klasse B staat.

Stefan: “Ik ben nu 26 en heb me de laatste jaren goed ontwikkeld. Ik lees het spel steeds beter en maak vaak belangrijke goals. Steeds vaker bedacht ik dat ik mezelf meer wil uitdagen. Elke week weer moeten strijden voor mijn plek, elke training vol gaan en een nog hogere beleving rondom wedstrijden. Ik heb toen in mijn netwerk laten vallen dat ik wel geïnteresseerd ben in een stap naar een andere club. In mijn gesprek met XerxesDZB was het gevoel heel goed.  Er was een beeld over mijn rol in het elftal en ook de sfeer en ambitie zijn goed. XerxesDZB speelt volgend seizoen misschien wel Hoofdklasse, ze staan er goed voor.”

“Ik lees het spel steeds beter.”

“Toen ik de knoop had doorgehakt, heb ik een belrondje gedaan met allemaal mensen op de club. Natuurlijk de voorzitter, de trainer en ploeggenoten, waarvan de meesten mijn ambitie al kenden. Maar bijvoorbeeld ook Ton Boonekamp, ik vond dat hij het van mij persoonlijk moest horen. Ik heb een hele hechte band met veel mensen op de club. Ik ben hier begonnen toen ik vijf was, heb in mijn jeugd eerst bij Sparta en Capelle gespeeld en ben toen ik 16 was weer terug gekomen. Ik heb veel mooie dingen meegemaakt. Bij de promotiewedstrijd tegen IFC, toen we naar de Hoofdklasse zondag gingen, zat ik voor het eerst op de bank. Ik realiseerde me toen niet eens hoe bijzonder het was. De spelers die er toen ook waren, die waren zo goed. De beste waar ik mee gespeeld heb is Remco Langerveld, ook dit seizoen weer. Ik ben dan wel topscorer, maar de assist komt zo vaak van Remco.”

“Privé maak ik ook bewuste keuzes wat ik wil doen en hoe ik mezelf blijf uitdagen. Ik werkte al op een HR-afdeling, maar ben hier bewust ermee gestopt om weer te gaan studeren. Ik zit nu in de afrondende fase van mijn master  Pedagogische wetenschappen, werk daarnaast op de HR-afdeling bij Hilti en ben bijlescoördinator. Ik schrijf op dit moment mijn scriptie, die gaat over jonge ouders met burnout-klachten. Zeker in coronatijd is de druk op de ouders toegenomen. Daarna ga ik stage lopen bij een stichting die jongeren met gedragsproblemen wil helpen. Als ik die heb afgerond, ben ik afgestudeerd. Ik houd van werken met jongeren. Met veel plezier heb ik vorige seizoen ook training gegeven aan de JO13-2 samen met Wouter Ooms. Het was net te moeilijk om te combineren met alle andere bezigheden, maar de kans is groot dat ik dit later weer ga doen.”

“Ik sluit niet uit dat ik nog terugkom.”

“Ik sluit niet uit dat ik nog terugkom bij Nieuwerkerk. Robert Boevé is wel een voorbeeld. Die voelde hetzelfde als ik en daagde zichzelf uit door naar Jodan Boys te gaan, dat hoog speelde op zaterdag. Na enkele seizoenen kwam hij terug met nog meer ervaring. Ook het gevoel dat je spijt kan hebben als je het niet probeert en gewoon doet, is dan weg. Ik zou het geweldig vinden om af te sluiten met de titel en promotie naar de 2e klasse. Dat we weer zo’n feest hebben, als toen we kampioen in de 4e klasse werden. Man, wat een mooie dag was dat.”

2 Replies to “Stefan van der Vlegel: “Ik wil mezelf nog meer uitdagen.””

  1. Het blijft altijd jammer een speler te zien vertrekken waar je als liefhebber graag naar kijkt, maar ik begrijp de ambitie. Ik hoop dat je straks terugkeert bij de club waar je echte thuis is. Ook waar jouw vrienden en supporters zijn. Succes Stefan!

  2. Als liefhebber van jouw spel is het jammer dat je de club gaat verlaten, maar begrijpen doe ik deze ambitie wel..We gaan jou zeker missen. Hopelijk zien we je daarna weer op het eigen sportpark terugkeren. Dit is zeker de wens van mij en beslist ook van de trouwe supporters. Succes Stefan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *