NIEUWERKERK ZIET SLIKKERVEER IN SLOTFASE LANGSZIJ KOMEN

Nieuwerkerk stelde vandaag teleur en speelde een heel matige wedstrijd. Het wist vooraf maar al te goed dat deze tegenstander tegen degradatie vecht en er alles aan zou doen om resultaat te behalen. Met het vele balbezit deed Nieuwerkerk met name voor rust nagenoeg niets en na rust had het gaandeweg de wedstrijd steeds meer moeite met de felheid die de thuisploeg ten toon spreidde en riep het in de slotfase het onheil over zichzelf af.

Trainer Ron Luijten kende in aanvallend opzicht de nodige problemen. Philippe den Hartog was geschorst en Remco Langerveld ziek. Bovendien meldde Mike Jansen, opgeroepen als extra aanvaller, zich ook vanochtend ziek af. De spoeling voorin was dus dun. Verder was centrumverdediger Maurice Treffers vanwege een blessure niet inzetbaar.

Direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat de thuisploeg zich zoveel mogelijk zou gaan bezighouden met het tegenhouden en liet de bal aan Nieuwerkerk. De ploeg van trainer Ron Luijten speelde echter in een veel te laag tempo. Bovendien kwam er vanaf de zijkanten te weinig dreiging en liet centrumspits Rowendey Schoop zich keer op keer in de lucht aftroeven. Slechts Stefan van der Vlegel stichtte met zijn loopacties af en toe wat gevaar, maar in serieuze problemen kwam de verdediging van de thuisploeg nu ook weer niet. Kortom een eerste helft van Nieuwerkerkse kant om snel te vergeten.

Direct na rust kreeg de thuisploeg zowaar de eerste serieuze mogelijkheid in de wedstrijd. Het leverde echter niets op  Een antwoord van Nieuwerkerk kwam snel erna, maar Shane van den Engel zag zijn schot op aangeven van Rowendey Schoop door de Slikkerveer doelman met de voeten worden gekeerd. Het spelbeeld van de eerste helft veranderde nauwelijks, maar Slikkerveer probeerde nu wel af en toe wat meer op de helft van Nieuwerkerk te komen. Rens Herweijer moest zich in de 65e minuut laten vervangen door Rick Kramer. Uitgerekend hij wist in de 74e minuut het gaatje tussen de mêlee van spelers te vinden. Stefan van der Vlegel zag in eerste instantie zijn inzet door de doelman worden gekeerd, maar Rick Kramer schoot rand strafschopgebied de rebound bekeken binnen en zette daarmee zijn ploeg dan alsnog op voorsprong. Nieuwerkerk leek dus toch op weg naar de overwinning. In de 82e minuut werd Stefan van der Vlegel na een één-twee combinatie met Rowendey Schoop geheel ten onrechte afgevlagd voor buitenspel, maar ook dit hoort helaas in het amateurvoetbal thuis. Het leek het sein voor de thuisploeg om er fysiek nog een schepje bovenop te doen en na een vermeende handsbal in het strafschopgebied en een daaropvolgende felle actie op doelman Kevin de Geus het vuurtje ook nog eens extra op te stoken. Het kreeg mede hiervoor de kans omdat scheidsrechter Oosterlaken in de tweede helft wel heel veel tolerantie aan de dag legde en veel toeliet. Nieuwerkerk hield in de eindfase te weinig de bal in bezit en in de 88e minuut sloeg de thuisploeg alsnog toe. Duur puntverlies waarmee de ploeg een stapje terug doet op de ranglijst. Hopelijk zijn de vleugelspitsen volgende week weer inzetbaar, want in aanvallend opzicht was het vandaag erg pover en vaak te voorspelbaar.

Opstelling: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek (78. Jesse Asowata ) – Bart Meeske – Menno Homan – Rens Blok – Shane van den Engel – Bilal Ouahabi – Stefan van Diest – Rens Herweijer (65. Rick Kramer)  – Rowendy Schoop – Stefan van der Vlegel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *