NIEUWERKERK WINT BIJ OLIVEO EN SPEELT ZICH VEILIG

Een seizoen dat bol stond van tegenslagen en blessures, viel in de laatste speelronde met deze zege alsnog voor Nieuwerkerk op een positieve wijze uit. Handhaving vandaag gebeurde geheel op eigen kracht en het had dus geen gunstig resultaat op andere velden nodig om zich veilig te spelen. En dat terwijl het tijdens de winterstop met het nodige schaamrood op de kaken nog de rode lantaarn in handen had en vanaf januari met flinke achterstand aan de tweede ronde moest beginnen. Complimenten aan spelersgroep en staf dat zij het tij toch tijdig wisten te keren.

Trainer Michel van Noort moest vandaag starten zonder Stefan van der Vlegel. Voor de aanvoerder en topscorer was het alweer de derde blessure van het seizoen. Een opsteker daar tegenover was de terugkeer vanaf de aftrap van Philippe den Hartog. Vince van Dongen was ook in de laatste wedstrijd van het seizoen vanwege een blessure niet inzetbaar.

Nieuwerkerk begon scherp aan de wedstrijd en kreeg al snel een dot van een kans via Bart Meeske (terug na schorsing). Hij was te onrustig in de afwerking na goed voorbereidend werk van Rowendey Schoop. De aanvaller speelde vandaag sowieso een sterke wedstrijd en het zou bijzonder jammer zijn als hij bij zijn besluit blijft zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Zijn inzicht en rust aan de bal zijn zo belangrijk voor dit team. Uitstel van zijn besluit zou door vele Nieuwerkerkers hartstochtelijk worden toegejuicht. Na deze kans werd al snel duidelijk dat Oliveo ondanks het bezit van een ticket voor de nacompetitie, geenszins van plan was het rustig aan te doen. Integendeel, de ploeg uit Pijnacker wekte de indruk dat het ticket vandaag alsnog definitief moest worden veiliggesteld. Toch nam Nieuwerkerk in de 11e minuut een voorsprong. Het was Philippe den Hartog die aan de rechterkant goed doorkwam. De voorzet werd door de Oliveo verdediging maar half verwerkt en kwam voor de voeten van Tygo Letwory. Die kwam naar binnen en schoot met een fraaie curve buiten bereik van de doelman van Oliveo binnen. Lang werd deze voorsprong niet gekoesterd. Nauwelijks vijf minuten stond de 1-1 al op het bord. Nieuwerkerk gaf defensief te veel ruimte weg en een voorzet vanaf rechts kon simpel worden binnen gekopt. Nieuwerkerk zat niet bij de pakken neer, maar oogde wel nerveus in dit beslissende duel. Opnieuw kwam het dan toch op voorsprong. De vandaag wederom sterke Stefan van Diest had weer eens een belangrijke onderschepping. Hij speelde daarna twee tegenstanders uit en zette met een hard en laag schot de 1-2 op het scorebord. Rond het half uur dacht de Nieuwerkerkse aanhang dat de ploeg verder uitliep toen Rowendey Schoop met een mooi technisch hoogstandje zichzelf vrij speelde, vervolgens hard inschoot, maar de bal op miraculeuze wijze op de doellijn door een Oliveo verdediger zag worden tegengehouden. Het kwartier tot aan de rust was voor de thuisploeg. Nieuwerkerk kwam enkele keren goed weg en mocht de handen dichtknijpen dat de rust werd ingegaan met een voorsprong.

Na rust toen scheidsrechter Michael Lindhout (floot prima) de wedstrijd opnieuw in gang had gezet, viel voor Nieuwerkerk alsnog de tegentreffer. Opnieuw mocht de defensie het zich aanrekenen, want Oliveo kwam wel heel simpel op rechts door en vervolgens voor het doel in kansrijke positie. Het pleitte voor de ploeg van trainer Michel van Noort dat het opnieuw daarna op jacht ging naar een voorsprong. Een vrije trap van Stefan van Diest was een prooi voor de Oliveo doelman. Dat gold even later ook met een inzet van Rowendey Schoop. Opnieuw kwam de doelman van de thuisploeg als winnaar uit de bus. In de 70e minuut gingen Rowendey Schoop en Rens Blok naar de kant. Jens Goosens en Xander Laanen namen hun plaatsen in. Uitgerekend invaller Xander Laanen stond aan de basis van de 2-3. Zijn doorzetten in de 74e minuut bracht Tygo Letwory in balbezit, die vervolgens in eerste instantie op de doelman stuitte, maar daarna wel binnen schoot. Met zijn tweede treffer van de middag, had de frêle aanvaller vandaag een belangrijk aandeel in de zo belangrijke stap naar handhaving in de tweede klasse. Oliveo probeerde nog van alles om de gelijkmaker te forceren, maar in de spannende slotfase waarin de nervositeit bij de Nieuwerkerkers, zowel binnen als ook buiten het veld steeds meer de overhand kreeg, bleef de ploeg overeind en kwam het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter Michael Lindhout als een welkom geschenk.

Opstelling: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek – Kas Hoenderop – Menno Homan – Rens Blok (70. Xander Laanen) – Bart Meeske – Stefan van Diest – Shane van den Engel – Philippe den Hartog – Rowendey Schoop (70. Jens Goosens) – Tygo Letwory (77. Jayson Vermeulen) 

2 Replies to “NIEUWERKERK WINT BIJ OLIVEO EN SPEELT ZICH VEILIG”

 1. Proficiat

  Meer dan veertig jaar woon ik nu in Pijnacker. Tot mijn 22e heb ik bij Nieuwerkerk gevoetbald, begonnen aan de Rijskade. Een groot talent was ik niet. Hoewel ik als 70-jarige trimmer lid ben van DSVP (die andere voetbalclub op Sportpark de Groene Wijdte in Pijnacker), zit het zit het rood-zwarte bloed nog steeds enigszins in de aderen. Mijn rode shirt met embleem ligt nog in de kast.

  Zo af en toe kijk ik nog eens op de website hoe het mijn oude club vergaat. Indertijd laveerde het eerste elftal tussen de Goudse bond en de 4e klasse KNVB (zondag). Groot was mijn verbazing dat ik Nieuwerkerk enkele jaren geleden terugvond in de 1e klasse en zelfs in de hoofdklasse. Ongekend. Maar laatst in december schrok ik toch wel toen ik zag dat Nieuwerkerk stijf onderaan stond in de 2e klasse zaterdag, terwijl vorig jaar nog om promotie werd gespeeld. Wat was er gebeurd?

  Mijn interesse werd dit voorjaar weer gewekt toen ons plaatselijk weekblad meldde dat Nieuwerkerk met maar liefst 5-0 van Oliveo had gewonnen. De kentering was kennelijk ingetreden! Toen ik onlangs las dat Nieuwerkerk in Pijnacker op bezoek zou komen voor de laatste competitiewedstrijd, waarbij het er nog om spande of de degradatiecompetitie zou kunnen worden ontlopen, besloot ik om (bij hoge uitzondering) te gaan kijken. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Het was een aantrekkelijke pot snel voetbal op het kunstgras met volop strijd in sportieve zin.

  Bekende gezichten zag ik niet. Maar wel zag ik een fris ogend elftal. Opvallend vond ik de contrasten tussen de drie aanvallers. De centrale spits (Rowendey Schoop) als aanspeelpunt, het sterke lichaam gebruikend in de duels om vaak op onnavolgbare wijze de bal vrij te spelen en af te leggen. De rechterspits (Philippe den Hartog), uiterst explosief in zijn acties, goed doorkomend op de vleugel en tussendoor zijn rust pakkend. En dan de linker spits (Tygo Letwory), een fragiel en uiterst beweeglijk manneke. Goed positie kiezend. Een prachtig schot in de benen dat het eerste doelpunt opleverde en bij het derde doelpunt zo attent om via een rebound af te ronden. Hoewel het een paar keer mis ging, stond er verdedigend een doorgaans solide blok. De meeste luchtduels werden gewonnen en zelden wist Oliveo echt gevaarlijk door te komen.

  De winnende treffer zorgde voor uitingen van intense vreugde bij de Nieuwerkerkse grensrechter. Vreugde was er alom in het Nieuwerkerkse kamp na het laatste fluitsignaal. Proficiat met het verdiende succes. Deze laatste seizoenshelft zal toch vertrouwen geven om volgend jaar weer volop mee te doen om de bovenste plaatsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *