NIEUWERKERK VERSLAAT BERKEL EN BEREIKT DE TWEEDE RONDE

Finale wedstrijden zijn doorgaans niet de beste duels van een seizoen. Dit gold zeker voor Nieuwerkerk dat moeite had in het eigen ritme te komen, maar desondanks door doelpunten van het centrale verdedigingsduo Menno Homan en Maurice Treffers staat Nieuwerkerk komende zaterdag in de tweede ronde. Nu met Foreholte uit Voorhout als tegenstander op eigen sportpark dat eersteklasser SVOD’22 uit Oostkapelle na verlenging uitschakelde. 

Buiten Bart Meeske was vandaag iedereen inzetbaar. 

Dat Nieuwerkerk binnen 13(!) seconden niet op achterstand kwam, mag een wonder heten. Vanaf het beginsignaal van dit sportieve duel dat prima werd geleid scheidsrechter Richard Steenbergen, sneed Berkel eenvoudig door de Nieuwerkerkse defensie, maar was doelman Kevin de Geus als enige wel bij de les, alhoewel hij in tweede instantie assistentie nodig had om zijn doel alsnog schoon te houden. Het initiatief lag meteen bij de gasten. Nieuwerkerk kwam maar stroef op gang en wist in de openingsfase nauwelijks gevaar te stichten. Het duurde tot aan de 25e minuut toen een verre ingooi van Rens Blok voor de voeten kwam van aanvoerder Stefan van der Vlegel. Zijn inzet werd ternauwernood ten koste van een hoekschop gekeerd. Even later kreeg ook Berkel een dot van een kans, maar de bal ging voorlangs. Dat Nieuwerkerk in de 36e minuut toch de voorsprong nam, was gezien het spelbeeld op dat moment enigszins verrassend. Uit een hoekschop van Stefan van der Vlegel die weer terugkwam voor de voeten van de aanvoerder, krulde deze de bal tot bij de tweede paal en daar stond Maurice Treffers om in een mêlee van spelers het laatste tikje te geven. Met de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg gingen beide teams de rust in. 

Na rust was het opnieuw Berkel dat scherper uit de startblokken schoot. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Binnen drie minuten stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Nauwelijks een minuut later miste Berkel met een kopbal vrij voor het doel een unieke kans op een tweede treffer. Nieuwerkerk kwam wederom niet in het eigen spel. Vooral de zijkanten werden door de Berkelse verdediging regelmatig goed vastgezet. Dat Nieuwerkerk in de 64e minuut toch weer de leiding nam, was een opsteker voor de thuisploeg. Uit een afgeslagen hoekschop kwam de bal in bezit van  Philippe den Hartog. Hij vond met een bekeken voorzet het hoofd van Menno Homan, die vervolgens knap buiten bereik van de Berkelse doelman binnenkopte. Na de hernieuwde voorsprong haalde trainer Ron Luijten zijn aanvalsleider Rowendey Schoop naar de kant en koos met Rens Herweijer op het middenveld voor wat meer zekerheid. Dat betekende wel meer druk van de kant van Berkel dat nu opnieuw op zoek moest naar de gelijkmaker. Nieuwerkerk kreeg hierdoor meer ruimte, maar het verzuimde een derde en bevrijdende treffer te maken. Berkel bleef hierdoor in de wedstrijd en zette in de slotfase alles op alles, maar vond nu juist in deze fase het vandaag scorende centrale duo van Nieuwerkerk als grootste stoorzender op hun weg. Na een flinke extra tijd klonk het eindsignaal als een bevrijding voor Nieuwerkerk en een deceptie voor het moedige Berkel. 

Zoals trainer Ron Luijten na afloop aangaf, dit is mooi voor de club en het resultaat telt nu even. Het sprookje gaat nog verder. En daarin had hij gelijk, want mindere wedstrijden winnen is ook een kwaliteit. 

Opstelling: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Shane van den Engel – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel (89. Tijani Tjin-Asjoe) – Philippe den Hartog – Rowendey Schoop (65. Rens Herweijer) – Marijn Langhorst 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *