NIEUWERKERK GEEFT 2-0 VOORSPRONG IN KORTE TIJD UIT HANDEN

Het werd uiteindelijk een dramatische middag voor Nieuwerkerk, waarin geheel onnodig in het laatste half uur een  2-0 voorsprong uit handen werd gegeven. Tot aan de 66e minuut leek er geen vuiltje aan de lucht. Sterker nog, de bezoekers hadden nog nauwelijks aanvallend iets laten zien. Nieuwerkerk zakt door dit resultaat zelfs naar de laatste plaats en gaat daarmee met een zeer belabberd gevoel de winterstop in.

Trainer Michel van Noort kon vandaag geen beroep doen op Maurice Treffers, Jayson Vermeulen, Ivanildo Misidjan en Kevin Kamerbeek, terwijl Rowendey Schoop vanwege een blessure slechts voor korte tijd inzetbaar was. Remco Langerveld en Vince van Dongen staan al langere tijd buitenspel.

Dat beide ploegen onderaan bungelen, was in de beginfase duidelijk merkbaar. Behoedzaam werd er heen en weer geschoven en behoudens een mogelijkheid voor de bezoekers in de eerste fase gebeurde er nagenoeg niets. Daar kwam in het tweede kwartier wel verandering in. Tot tweemaal toe was aanvoerder Stefan van der Vlegel attent op aangeven van Philippe den Hartog en met 20 minuten gespeeld op de klok, stond Nieuwerkerk ineens comfortabel op voorsprong. Vanaf dat moment controleerde de ploeg van trainer Michel van Noort de resterende tijd tot aan de rust. Ondanks het betere van het spel, bleef het allemaal erg voorzichtig en nam het weinig risico. Hillegersberg liep meer achter de feiten aan en won te weinig duels om in de buurt van doelman Kevin de Geus te komen.

Na rust was het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde, maar het gevoel sloop gaandeweg in de Nieuwerkerkse ploeg  de voorsprong wellicht beter te consolideren, dan te blijven aanvallen. Met Ayrton Verlaan voor Shane van den Engel veranderde er niet veel in het spelbeeld van de thuisploeg, Hillegersberg daarentegen voelde kennelijk dat er toch wel iets te halen viel deze middag. De Rotterdammers begonnen meer duels te winnen en toen zij in de 66e minuut toesloegen, sloeg de angst bij Nieuwerkerk nog meer in. Balverlies, verantwoordelijkheid afschuiven, foute passes, kortom, de thuisploeg was het nu helemaal kwijt. Hillegersberg kreeg alle ruimte en sprong er effectief mee om. Het kwam in de 84e minuut langszij en hoewel Nieuwerkerk in de slotfase nog probeerde de schade te herstellen, werd deze voor de thuisploeg nog groter. Nauwelijks twee minuten na de gelijkmaker, werd doelman Kevin de Geus voor de derde keer geslagen. Even later floot de prima leidende scheidsrechter Mats Blaak voor het einde en snelden de spelers van Nieuwerkerk in sprint naar de kleedkamer, terwijl de spelers van Hillegersberg in vreugde uitbarstten en het feestje vierde dat ook zij niet meer hadden verwacht.

Dat Nieuwerkerk nu echt in zwaar weer verkeert, is zeker niet overdreven. Er wordt niet graag over degradatie gesproken, maar feit is dat de ploeg van trainer Michel van Noort nu wel de rode lantaarn heeft overgenomen en dat is een trofee die niemand graag in zijn prijzenkast heeft staan. De ploeg gaat dus met een grote kater de winterstop in en zal vanaf 20 januari zich heel anders moeten manifesteren om uit deze netelige situatie weg te komen. Het is aan de spelers en staf om daar het juiste antwoord op te geven.

Opstelling: Kevin de Geus – Bart Meeske – Kas Hoenderop – Menno Homan – Rens Blok – Shane van den Engel (66. Ayrton Verlaan) – Bilal Ouahabi (78. Xander Laanen) – Stefan van Diest – Philippe den Hartog – Stefan van der Vlegel (86. Rowendey Schoop) – Marijn Langhorst