Het eerste lichtpuntje om weer te kunnen sporten!

Hoera!

Gisteren is door het kabinet aangekondigd om het amateurvoetbal weer voorzichtig op gang te brengen, te beginnen met de jongste jeugd. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Als voetbalvereniging zijn wij achter de schermen druk doende om de geboden mogelijkheden in goede en vooral voor een ieder veilige banen te kunnen leiden.
Voor de mogelijkheden zijn wij mede afhankelijk van de richtlijnen van de Gemeente Zuidplas. Met hen zullen wij onze plannen moeten bespreken.

Het plezier om weer te mogen gaan trainen zal mede afhankelijk zijn van de medewerking en flexibiliteit van een ieder, zowel de sporter als eventuele begeleiders/ouders.

Zodra er een weloverwogen concept is ontwikkeld zal deze op de site en via social media worden gedeeld.

Het Bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *