EEN KENNISMAKING MET DE TEGENSTANDERS VAN VV NIEUWERKERK 1 IN SEIZOEN 2023-2024

Door: Ruben van Diest

De nieuwe voetbalomgeving van vv Nieuwerkerk in seizoen 2023-2024

Met Michel van Noort als hagelnieuwe hoofdtrainer start de selectie van vv Nieuwerkerk het voor de deur staande seizoen in de 2e Klasse D van het zaterdagvoetbal. Een competitie bestaande uit totaal dertien ploegen. Dus wederom wekelijks scheve cijfers in de stand. Dus wederom elke speelronde een team dat een verplichte snipperdag moet opnemen.

Wat ook weer terugkeert is het fenomeen verzwaarde degradatieregeling. De nummers twaalf en dertien van de ranglijst degraderen direct en de nummers negen, tien, elf moeten zich via de nacompetitie zien te handhaven op het niveau van de tweede klasse.  De nummer acht in de eindstand kan het angstzweet van het voorhoofd wissen aankomend seizoen en krijgt het sein “u bent veilig” van de KNVB.

vv Nieuwerkerk begroet aankomend seizoen maar liefst tien nieuwe tegenstanders in vergelijking met het voorgaande seizoen. De kaarten zijn geschud door de KNVB. De namen van de tegenstanders zijn bekend. De namen wel, maar de achtergronden en de feitjes van het tiental onbekende ploegen zijn vooralsnog een mysterie. Welkom in mysteryland 2023.

Om toch een beetje de rookgordijnen weg te halen rond de komende competitie is er ingezoomd op de klasgenoten van vv Nieuwerkerk. Ga er eens rustig voor zitten en neem de eerste stapjes in het voetbalseizoen 2023-2024.

DHC

DHC is vorig seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse. Het uit Delft komende DHC speelde vorig seizoen één wedstrijd gelijk en verloor alle andere wedstrijden. “Dat moet anders”, zal voorzitter John van Zweden, behangkoning en multimiljonair geworden na de verkoop van zijn aandelen in voetbalclub Swansea, gedacht hebben. De degradant heeft voor dit seizoen 40 (!!!!!) nieuwe spelers naar de Brasserskade gehaald.

Hillegersberg

De oude bekende van vorig seizoen had in de nacompetitie de spreekwoordelijke zeven levens en wist zichzelf in de finale te behouden voor de 2e klasse. Maar liefst negen selectiespelers besloten echter het nieuwe seizoen Hillegersberg te verruilen voor Neptunus Schiebroek. Hoe deze forse slachting in de selectie van Hillegersberg wordt opgevangen, zal de toekomst moeten uitwijzen. De nieuwe hoofdtrainer Philippe Berchoux kan aan de bak om de puzzel met nieuwe stukjes kloppend te krijgen. Het zal een flinke klus voor hem gaan worden aan de tekentafel.

HBSS

Het uit Schiedam komende HBSS werd vorig seizoen afgetekend kampioen in de derde klasse. Coach Toon Wolters ziet dat zijn groep spelers bij elkaar is gebleven en dat er meer kwaliteitspelers de weg hebben weten te vinden naar het terrein van de promovendus. Onder andere ex-Sparta prof Anthony Bentem (32) en Zakaria Amrani (32) van het in de top van de 4e divisie spelende RKAVV zetten hun TOMTOM op de bestemming HBSS.  De selectie van HBSS is wat op leeftijd maar de ervaring spat ervan af. Diverse spelers hebben op hoog niveau in het amateurvoetbal hun verleden liggen.

Sportclub Monster

De in het Westland gelegen Sportclub Monster betreft de trotse kampioen van klasse 3B. Maar liefst achttien winstpartijen en 5 gelijke spelen leverde de titel op en dus een knappe en directe promotie naar de 2e klasse.

Oliveo

Op naar Pijnacker. We nemen Oliveo onder de loep. We hebben te maken met de kampioen van klasse 3C die aansluit bij de mooie lijst van ploegen in onze competitie. Oliveo kijkt zelf “uit naar mooie streekderby’s die ze in het verleden voor onmogelijk hielden” zo klinkt het op de homepage van de Pijnackernaren.

Verburch

Wederom een tegenstander uit “De Glazen Stad” en wederom een tegenstander die vorig seizoen in klasse 3b speelde van het amateurvoetbal. Verburch, liggend in het Westlandse Poeldijk, heeft er keihard en lang voor moeten vechten, maar via een slepende nacompetitie lukte het de “Poelukkers” wel wat vv Nieuwerkerk net niet lukte: de finale winnen om promotie. Een knappe prestatie van de Westlanders!! We heten Verburch van harte welkom als competitiegenoot.

Vitesse Delft

Vorig seizoen eindigde de rood/ zwarte brigade op een zevende plek in de tweede klasse. Het kende een bijzonder seizoen want maar liefst drie wedstrijden haalden, buiten de schuld om van de Delftenaren,  het einde niet.  Al met al was het een wisselvallig seizoen waarin op voorhand de nacompetitie haalbaar leek. Geplaagd door blessures werden er echter te weinig punten verzameld om die voorspelling waar te maken. Aan het eind van de rit moesten zelfs JO19 spelers de opengevallen plaatsen opvullen.

CION

Eén plaats boven Vitesse Delft eindigde het Vlaardingse CION op de zesde plaats in de tweede klasse.  Dit seizoen staat er een nieuwe hoofdcoach voor de groep die ruime ervaring heeft in het amateurvoetbal: Robert Verbeek. De oud-trainer van Sparta (av), opvolger van Ricky van den Bergh, neemt in zijn slipstream de Spartaanse vleugelverdediger Damien Serrano  met zich mee. Tel daarbij twee van Smitshoek komende aanvullingen ook nog eens op en de conclusie luidt: de CION-selectie is op volle sterkte

Neptunus-Schiebroek

Nog een competitiegenoot van vorig seizoen zien we terug. Ook al zal er voor veel vv Nieuwerkerk spelers van enige herkenning weinig sprake zijn. De spelersvertreksluis stond maximaal open en de TC van de Schiebroekenaren moest maximaal aan de bak om de ontstane krater te dichten. Dertien “nieuwe” spelers werden verleid om (weer) bij de bewoners van de Hazelaarweg te komen spelen. Bij deze operatie stond één doel met stip genoteerd: de gezelligheid en saamhorigheid weer terug in de selectie krijgen. Bij competitiegenoot Hillegersberg zal men de wenkbrauwen maximaal gefronst hebben bij deze gestelde prioriteit: negen spelers met een Neptunus-Schiebroek verleden vertrokken vanaf Hillegersberg richting de Hazelaarweg. De nieuwe trainer Brian Roquas krijgt de taak om een elftal te bouwen dat zich ook dit seizoen met gemak weet te handhaven.

VFC

De Vlaardingse Football Club startte in het seizoen 2017 naast prestatievoetbal op zondag ook met prestatievoetbal op de zaterdag. De zaterdagtak knalde, ondanks de extra tegenstander genaamd FC Corona, soepeltjes door naar de tweede klasse en speelde daar afgelopen seizoen een rol in de veilige middenmoot. Een meer dan knappe prestatie. VFC: mooi tenue, mooi hoofdveld, mooi om tegen te spelen.

CVV Berkel

Met weer een tegenstander die vorig seizoen de klasse 2E als speeltuin kende, hebben we natuurlijk een kleine, zij het een vrij recente, geschiedenis. Afgelopen seizoen was dit team de eerste horde in de nacompetitie richting de uiteindelijke finale. In de thuiswedstrijd werd Berkel aan de zegekar gebonden, maar de zege kon destijds allerminst als een verdiende worden bestempeld. Goede ploeg, sterk collectief, een geduchte tegenstander en zeker een kanshebber op een periodetitel.

Westlandia

Met deze tegenstander uit het Westlandse Naaldwijk is wat vreemds aan de hand: het mag niet promoveren naar de eerste klasse en speelt, als de stand daarom roept, dus ook geen nacompetitie. “Huh, hoe dan?”, hoor ik mensen denken. Hier komt het. Omdat de zondagtak van Westlandia hoger speelt (lees 4e divisie) gaan de nieuwe regels van de KNVB in werking treden en deze houden in dat maar één ploeg van een club in de eerste klasse of hoger mag spelen. Er wordt dus door Westlandia voor spek en bonen gespeeld. Men heeft als doelstelling een plaats bij de eerste acht en dus directe handhaving is het einddoel. Dat was vorig seizoen zo en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Mogelijk dat het “spek en bonen gevoel” door deze doelstelling wat naar de achtergrond wordt geduwd, maar hier echt opgewonden van worden als voetballer en “het spek en bonen gevoel” hiermee in de Groente Fruit en Tuinafvalbak laten verdwijnen, klinkt onwaarschijnlijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *