Door fysieke oefeningen help ik jonge voetballers fitter en vooral sterker te worden

Rodney Lemmers vraagt, voorafgaand aan de training, altijd aan de jongens: “Hoe is de wedstrijd van zaterdag gegaan?” Het antwoord is vaak hetzelfde. “We hebben jammer genoeg verloren, zij waren sterker.” Een euvel dat de jeugd van Nieuwerkerk al langer parten speelt. Jeugdploegen uit de grote stad spelen met veel meer passie en zijn fysiek vaak sterker aan de bal en sneller. Maar ook strijdlustiger. De reden hiervan? Meer tijd achter de PlayStation in plaats van pleintjesvoetbal? Of geïmponeerd zijn door de tegenstander, die fysiek agressiever is…?

De aanpak

Rodney: “Ik werk al een seizoen met de volgende jeugdselectieteams”: JO13-1 t/m 4, JO14-1 en 2, JO 15-1 en 2 en JO 19-1. Aan het begin van een training laat ik ze 25 minuten fysieke oefeningen doen, elke week weer andere. Eén keer een oefening doen, is geen keer! Dus geef ik ze onder andere via mijn YouTube kanaal huiswerk mee om thuis te oefenen. Rodney: “Het heet niet voor niets een wed”strijd” spelen. Dan zal je sterker, fitter en vitaler moeten zijn om te winnen. Daar moet je wel wat voor doen!”

Rodney Lemmers – fysieke trainer foto: Ed Baars

Wie is Rodney Lemmers?

De vriendelijke en goed ogende Rodney Lemmers (47 jaar) heeft een aantal jaren geleden de switch gemaakt van installatietechnicus naar fit- en health- en lifestyle-coach. Rodney: “Mijn missie is om mensen te inspireren en te motiveren fitter, vitaler en energieker te worden. Dat doe ik als lifestyle coach, in een één op één verhouding, door mensen te inspireren een gezondere levensstijl erop na te houden. Maar ik werk ook met groepen, om mensen een betere conditie te geven, leniger en sterker te maken, op weg naar een strakkere fysiek.”

Beach-Barzz Nesselande

Rodney Lemmers was één van de eerste bewoners van Nesselande, zo’n 20 jaar geleden. Rodney: “Van meet af aan verbaasde ik me erover dat er in de wijk zo weinig sportvoorzieningen waren. Vervolgens heb ik via een burgerinitiatief het initiatief genomen om voor wijkbewoners bij het Kos boulevard gratis buitensportlessen te gaan geven.” Ook heeft hij er persoonlijk voor gezorgd dat de gemeente Rotterdam, na lang  aandringen zijnerzijds, hier een Street Workout Park heeft aangelegd. Elke dinsdagavond, donderdagavond en zondagmorgen worden er total-body workout lessen gegeven. Ook helpt Rodney geïnteresseerden in de sport Calisthenics de technieken onder de knie te krijgen. Steeds meer bewoners uit Nesselande, maar ook uit de naastgelegen wijken hangen of staan nu aan de gelijke brug, de rekstok, opdruk- en optrekstangen en buikspierbanken. Rodney: “Ik wil mensen helpen om in de buitenlucht actief te kunnen sporten, zonder de noodzaak van een sportschool. Daarnaast draagt het bij aan het in contact komen met elkaar. Ik vind het belangrijk dat we een gezonde maatschappij kunnen realiseren in harmonie met elkaar.”

Voedingsadvies en tips                                                                                

Door een zeer langdurige, slepende, armblessure is Rodney zich meer gaan verdiepen in het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Rodney: “Tekorten in onze hedendaagse voeding kan je aanvullen met specifieke vitaminen en mineralen. En voor sporters specifieke sportsuppleties.” Inmiddels is hij een vraagbaak voor veel cliënten die hij op weg helpt om van langdurige kwetsuren af te komen. Binnen de club heeft Rodney ook diverse leden geholpen om in relatief korte tijd gezond en verantwoord af te kunnen vallen. Dit dankzij de gezondheid-reset-kuur. Rodney: “Dit kan zelfs zonder te sporten zegt hij met een knipoog. Gezond zijn is meer dan de afwezigheid van ziekte. Think about it.”

Voor meer informatie: www.rodneylemmers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *