Corona en trainen, het vervolg

Beste voetbalvrienden,

Jeugdspelers tot en met 18 jaar kregen vanaf 29 april weer de gelegenheid om te gaan sporten.  Als vereniging hebben wij alles op alles gezet om dit voor de jongste jeugd tot en met 12 jaar in relatief kort tijdsbestek en binnen de gestelde normen van veiligheid te realiseren.  De jeugd van 13 t/m 18 jaar zou op een ander moment volgen.
De regering heeft inmiddels bekend gemaakt dat ook voetballers ouder dan 18 jaar weer voor trainingen het veld op zouden mogen. Dit uiteraard met daaraan een aantal strikte voorwaarden verbonden waaronder de bekende 1,5 meter afstand.

Aangezien er een behoorlijk ingrijpende renovatie van een drietal velden te wachten staat wilden wij eerst met de Gemeente de planning daarvan goed afstemmen. De veiligheid van spelers en begeleiders moet vanzelfsprekend gewaarborgd blijven. Gisterenavond zijn met Team Bevolkingszorg (TBZ) en de gemeente Zuidplas afspraken gemaakt over zaken als veiligheid, logistiek, spreiding, beschikbare stewards/  begeleiders enz. Gezamenlijk is besloten op basis van een nieuw trainingsschema (waarvan NIET zal worden afgeweken) ook voor de “oudere jeugd” en senioren, vooralsnog tot medio juni, trainingen mogelijk te maken.

Om hierover nogmaals heel duidelijk te zijn: alléén wanneer wij de overeengekomen voorwaarden strikt hanteren mogen conform het nieuwe binnenkort op de site te verschijnen trainingsschema gaan trainen. Indien wij ons daaraan onverhoopt niet houden kan hier op ieder moment op worden ingegrepen en aan de trainingen een einde worden gemaakt.

Stewards zullen spelers en trainers op het Sportpark begeleiden. Ieder team zal zelf verantwoordelijk zijn voor het leveren van een steward. Geen steward aangemeld betekent niet trainen.
Stewards kunnen zich dadelijk centraal melden waarna deze zullen worden ingedeeld. Het aanmeldpunt voor stewards, alle voorwaarden en het trainingsschema zullen zsm op de site worden geplaatst.
De kantine zal gesloten blijven, net als de kleedkamers waardoor spelers omgekleed naar de club zullen moeten komen en niet kunnen douchen.

Samen zullen we onze verantwoording moeten nemen dus rekenen we op de medewerking van een ieder.

Laten we van de geboden ruimte gebruik maken en met veel plezier weer gezamenlijk weer lekker gaan trainen!

Met sportieve  groet,

Het bestuur