Aan de slag met een verenigingsmanager

Tijdens de coronaperiode is gebleken dat er zaken binnen de vereniging opduiken die een directe aanpak nodig hebben. Dit is in deze periode buiten bestuursleden voor een groot deel opgepakt door Paul de Willigen en Rob v.d. Berg.
Als bestuur zijn we hier natuurlijk heel blij mee, maar beseffen we ook dat er veel “roofbouw” op de tijd van deze twee heren is gepleegd.
Oriëntatie bij verenigingen van gelijke grootte als de onze, naar hoe men daar met zulke situaties omgaat, leerde ons dat zij daar werken met een betaalde kracht, een zogenaamde “Verenigingsmanager”.

Na rijp beraad en diverse vergaderingen later hebben wij als bestuur besloten om ook met een verenigingsmanager te gaan werken. Gezien onze ervaringen de afgelopen periode viel ons oog al snel op Paul de Willigen. Gelukkig zag Paul deze functie ook wel zitten. In overleg is besloten om per 1 oktober as. met deze functie te starten.
Zijn taken zullen in onderling overleg worden vastgesteld, maar voorlopig denken wij aan o.a.:

  • De implementatie van de vrijwilligersmodule.
  • Overleg met instanties en gemeente.
  • Contact onderhouden met KNVB m.b.t. aantrekkelijke KNVB-wedstrijden, bijeenkomsten, enz.
  • Organisatie kansen onderzoeken. (peutervoetbal, walking-voetbal, framevoetbal, organisatie internationaal jeugdtoernooi op divisieniveau, enz.) Hier ook eventuele sponsoren voor warm weten te krijgen.
  • Mogelijke verdienmodellen opstellen verhuur velden en ruimten.
  • Lanceren Webshop VVN

Jan Twigt en Hans Jeroense zullen de contactpersonen namens het bestuur zijn en zullen periodiek overleg hebben.

Paul blijft tevens betrokken bij de jeugd als opleidingsmanager en mental coach.

Als bestuur wensen wij Paul heel veel succes en plezier toe in deze, voor onze vereniging, nieuwe functie.

Namens het bestuur,
René Vis, secretaris.

2 Replies to “Aan de slag met een verenigingsmanager”

  1. Heel goed en begrijpelijk dat bestuur dit besluit heeft genomen! In een vereniging met bijna 2000 leden en nog steeds groeiend, kan deze functionaris een belangrijke aanvullende waarde hebben die nieuwe mogelijkheden aanboort en kansen creëert in en voor de club! Succes daarbij Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *