Silvan van Hengel: “Met glas ben je nooit uitgeleerd”

“Glas is een bijzonder product. Het kan heel sterk zijn, maar is tegelijkertijd ook kwetsbaar. Het kan zowel vlak als gebogen worden uitgevoerd. Ook bestaan er vele soorten figuurglas, waarmee je op eenvoudige wijze een andere twist aan bijvoorbeeld de voordeur kan geven. Dit zijn enkele redenen waarom ik glas zo’n mooi product vind. Als je met glas werkt, dan ben je nooit uitgeleerd.”

Silvan van Hengel (35) startte al op 15-jarige leeftijd als glaszetter. “Ik zat op het Krimpenerwaard college en kon best aardig leren. Maar ik woonde tegenover een voetbalveldje waar mijn vrienden elke middag voetbalden. Daar was ik dan ook en dat ging ten koste van school. Ik had er ook geen zin meer in. Mijn vader vond het beter dat ik dan maar ging werken. Ik kon als glaszetter beginnen bij Verloop in Krimpen aan den IJssel. Ik heb nog even een uitstapje gemaakt als timmerman, maar het glas bleef trekken. Door een hernia kon ik niet meer verder als glaszetter, maar gelukkig gaf Dirk van Herk, de eigenaar van Van Herk Glas mij de kans om op kantoor te komen. Ik ben nu bedrijfsleider en mede-eigenaar van VHG Kozijnen. Het ligt in de planning dat ik op termijn samen met Mike, de zoon van Dirk, het bedrijf ga voortzetten.”

Silvan van Hengel: “Glas bleef trekken.”

“We leveren en plaatsen naast glas ook kunststof kozijnen, dat is ook een heel mooi product. We lopen hier nog wel flink achter op Duitsland. Daar is bijna alles kunststof met triple glas. De nieuwe kunststof kozijnen zijn een stuk dikker en hebben echt de uitstraling van houten kozijnen. Dat neemt het laatste nadeel van kunststof kozijnen weg volgens mij. Als mensen hun huis willen verduurzamen en nauwelijks onderhoud op hun kozijnen willen, dan is Van Herk Glas en Kozijnen hét adres in de regio.”

“We hebben veel werk dus ervaren glaszetters zijn altijd welkom bij ons. Door de verduurzaming bij woningcorporaties doen we ook grote renovatieprojecten. Het is mooi werk, makkelijk te plannen, alleen door de lange duur wel risicovol met prijsstijgingen van materiaal. Zelf werk ik het liefst met kleinere maatwerkprojecten. Zo hebben we een keer voor Samsung een glazen pop up-store gemaakt. Dat was een niet alledaags project, erg leuk om te realiseren. Ook doen we de inrichting van kantoren met gehard glazen wanden en kunnen we bij particuliere klanten maatwerk douchecabines leveren en plaatsen. Die variatie maakt werken bij Van Herk Glas mooi.”

“Als ik diep in mijn hart kijk heb ik nooit echt kunnen wennen aan het werk op kantoor. Ik ben het liefst bij de jongens op de werkvloer om ze te helpen als er geïmproviseerd moet worden. Mijn werk is echter vooral om de planning en calculaties goed te laten lopen. Door alle regelgeving wordt dat een stuk complexer. De hoeveelheid administratie rondom projecten en opdrachten neemt enorm toe. We doen veel schadeherstel en voor de verzekeringsmaatschappij moeten alle dossiers natuurlijk tiptop in orde zijn.”

“In het weekend kan ik lekker buiten zijn. Vissen is mijn passie. Op zondag ga ik meestal met mijn maat Willem op zijn of mijn boot vissen in de Europoort. We liggen vaak net buiten de Maeslantkering, daar vissen we op zeebaars. Het blijft continu zoeken naar de juiste kleur van het aas, het gewicht van het loodkopje om de goede diepte te hebben en de juiste plek om de vis te vangen. Die zoektocht vind ik mooi. We gaan ook ieder jaar naar Noorwegen en Denemarken op visvakanties. De ongerepte natuur en het avontuur, ik houd daar enorm van.”

“Met Van Herk Glas en Kozijnen sponsoren we ook v.v. Dilettant, omdat we voorheen in Krimpen aan de Lek zaten. Zelf voetbalde ik lang bij DCV. Toen Veronica en ik onze dochter Jolie kregen zeven jaar geleden ben ik daarmee gestopt. Onze zoon Jad is vier en hij is gaan voetballen bij DCV. Ik ben training gaan geven op de woensdag en over een jaartje ofzo zal ik ook wel weer op zaterdag te vinden zijn bij DCV. Ik ben er stiekem wel een beetje bang voor dat ik het veel te leuk ga vinden om iedere zaterdag mijn oude maten weer te zien op de club.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *