“Pas nu voel ik dat we echt serieus bezig zijn.”

Morgan Hartog en Chenèvieve Koorndijk stapten drie jaar geleden over van SVS naar vv Nieuwerkerk. Morgan: “Chenèvieve en ik speelden eerder ook al bij XerxesDZB samen. Bij beide clubs waren wij ambitieuzer dan wat ze te bieden hadden. Ik zat op school bij Michelle de Kreij, de dochter van trainer Ron. We hadden ook wel tegen Nieuwerkerk gespeeld, dat voelde goed, dus zo zijn we bij Nieuwerkerk gekomen.”

Chenèvieve: “Het is hier echt goed georganiseerd en dat komt vooral door trainer Ron. Hij is heel serieus, heeft van alles geregeld, zoals tenues voor wedstrijden en trainingen. Ook dat maakt het professioneel. Voor elke wedstrijd krijgen we wel vijf appjes van hem voor de voorbereiding, wat we aan moeten enzo. Maar pas nu voel ik dat we echt serieus bezig zijn. We zijn na MO19-1 Vrouwen 1 geworden en kwamen in de A-categorie, waarin je niet meer door mag wisselen. Daarover was wel wat discussie, want voor die tijd kreeg iedereen evenveel speeltijd. Nu beginnen we in de sterkste opstelling en komen er in de loop van de wedstrijd maximaal vijf vervangsters in. Je kan er niet even uit als je moe bent of pijn hebt. Dat past helemaal bij mij, ik wil dat iedereen het maximale geeft.”

Morgan: “Als keepster stond ik er natuurlijk altijd wel de hele wedstrijd in. Ik ben goed in coaching en in één tegen één-duels. Ik ben nog wat onzeker bij corners en hoge ballen, dan laat ik het de verdedigers uitzoeken en reken ik op mijn reflexen als de bal toch op doel komt. Ik kan wel keepen, onze tegenstander van vandaag vroeg ook of ik bij ze wilde komen spelen. Maar natuurlijk blijf ik bij Nieuwerkerk.” Chenèvieve: “Ik ben rechtermiddenvelder en aanvoerder. Ik moet het hebben van mijn duelkracht en agressiviteit. Ik wil elke wedstrijd en elk duel winnen, ga soms iets te ver richting scheidsrechters. Ik zou misschien wel vaker willen scoren, al ben ik ook tevreden met de assists die ik geef. We hebben een goed voetballend team dat als geheel met aanvulling van vier speelsters uit MO17-1 is overgegaan naar Vrouwen 1. Technisch en tactisch redden we het prima, dus wil ik in de top 5 eindigen in de derde klasse. Alles eronder vind ik een schande, al vindt Ron het een leerjaar en is een plek in de middenmoot al knap. Fysiek moeten we nog wel sterker worden. We treffen nu tegenstanders waar de verdedigers en aanvallers sneller zijn dan wij, ook teams die sneller omschakelen van aanval naar verdediging. Daar moeten we aan werken.”

I-Hobby

Morgan: “Ik ben samen met Walter trainer van MO13-1, eerder al van MO11-1 en MO11-2. Ik vind het geweldig, het zijn echt mijn kindjes, waar ik een goede band mee heb. Het is leuk om die kinderen dametjes te zien worden, zowel binnen als buiten het veld. Ik wil later ook met kinderen werken. Ik studeer Geneeskunde op het Erasmus in Rotterdam. Ik wil specialiseren in Kindergeneeskunde, nu denk ik aan specialisme als longarts bij kinderen. Dan krijg je te maken met astma en taaislijmziekte. Maar dat is nog een lange weg. Ik zit in het tweede jaar, ik moet nog vier jaar om basisarts te worden en dan nog zes jaar specialiseren.” Chenèvieve: “Ik zit in het laatste jaar van het MBO Sport en gezondheid. Daarna wil ik doorleren om fysiotherapeut of ergotherapeut te worden. Ik heb ook al een training voor sportmassage gevolgd. Ik hoop later in een revalidatiecentrum te kunnen werken, om allerlei mensen, jong en oud, man en vrouw terug te brengen na een ziekte of ongeluk. Daarnaast wil ik natuurlijk nog jaren in Vrouwen 1 spelen en een rol spelen om vrouwenvoetbal nog beter te maken bij vv Nieuwerkerk. Het zou mooi zijn als ook wij, net als de hoogste selectieteams bij de jongens, al onze thuiswedstrijden op veld 1 kunnen spelen.”

Michels administratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *