Onthulling Goos Verkaikpad op sportcomplex Dorrestein

Zondag 27 september 2020. Het lijkt een normale zondagochtend in de kantine van onze club. Echter zijn er deze ochtend meer mensen dan normaal die gezellig een kop koffie komen drinken. Onze vaste gast op de zondag in de kantine, Goos Verkaik, is verbaasd. Hij ziet bekende gezichten en als dan ook zijn zoons en kleinzoon binnenkomen kijkt hij toch even raar op. Maar een verhaaltje hier, een smoesje daar en een kop koffie van Ton doet de aandacht al snel afleiden. Intussen komen er nog een paar bekenden binnen.

Zoon Marcel vraagt vader Goos hoe het nou zit met de renovatie van de velden en Goos, niet de beroerste, neemt zijn zoon even mee voor een klein rondje en verhaal rondom veld 7. Dat gedeelte van “het plan” is gelukt! De rest van de groep gaat nu naar buiten richting The place to be: het pad tussen veld 7, het boardingveld van en naar het terras. Daar wachten we Goos op….
Eenmaal aangekomen bij het boardingveld roept Hans Jeroense, voorzitter van onze vereniging, Goos Verkaik erbij.
Verrast kijkt hij om en hoort van onze voorzitter waarom iedereen er speciaal voor hem is.

Al vele jaren is Goos Verkaik op onze club bijna dagelijks aanwezig om het klein en groot onderhoud te doen. Verzin het maar wat er gedaan moet worden en Goos zorgt ervoor dat het gedaan wordt.

In zijn jonge jaren heeft Goos samen met vrienden bij cvv Zwervers vier kleedkamers afgebroken en vervolgens weer opgebouwd bij vv Nieuwerkerk. Zo ontstond er een onderhoudsgroep, vrienden die met een hart voor de club klaarstaan en dan met name op onderhouds-gebied. Er volgden vele jaren van voetbal en klussen maar op een gegeven moment verhuisde Goos naar Krimpen a/d IJssel en liet Nieuwerkerk achter zich. Maar het Nieuwerkerk-bloed stroomt door zijn aderen en Goos keert na vele jaren terug in ons dorp en na zijn pensioen bij de club. Hij wil wat doen, heeft tijd over en duikt erin. Goos gaat klussen bij vv Nieuwerkerk! Het is zijn lust en zijn leven en het geeft hem, vooral na het overlijden van zijn vrouw Aad, houvast. Door elke dag naar de club te gaan weet hij de grote leegte die is ontstaan, enigszins op te vullen. Behalve dat de club een houvast is voor Goos is Goos voor VV Nieuwerkerk ook een belangrijk persoon. Al vijftien jaar lang kan de club bouwen op zijn vaardigheden, kennis, aanwezigheid, bereidwilligheid en gezelligheid. Goos is het voorbeeld van een echte vrijwilliger! Donderdag 1 oktober 2020 wordt Goos 80 jaar en de club wilde dit heugelijke feit niet zomaar voorbij laten gaan.

Het bestuur heeft daarom besloten om het nieuwe pad vanaf het hoofdpad, langs het nieuwe boardingveld en veld 7 naar het terras een naam te geven: het Goos Verkaikpad! En dat pad is dus op zondag 27 september in het bijzijn van familie, vrienden en bekenden onthult. De verrassing voor Goos was groot en geslaagd!

De club geeft hiermee uiting en blijk van waardering aan Goos Verkaik voor zijn inzet voor VV Nieuwerkerk. Het pad vernoemen naar hem, als verrassing, is een geste waarmee we als vereniging kenbaar maken dat alle inzet van Goos van de afgelopen 15 jaar en ook de jaren eerder niet ongezien zijn.

Goos, bedankt voor al hetgeen je deed en nog steeds doet! Alvast van harte gefeliciteerd met je 80ste verjaardag. Wij wensen je nog vele jaren in goede gezondheid toe! Na de onthulling van het nieuwe pad en de naam werd dit afgesloten met een wandeling over “zijn” pad, op weg naar de kantine om onder het genot van een kop koffie na te praten…

Het Bestuur van VV Nieuwerkerk

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

3 Replies to “Onthulling Goos Verkaikpad op sportcomplex Dorrestein”

 1. Een meer al verdiende waardering voor een bijzondere persoonlijkheid en bovendien een onbetaalbare vrijwilliger voor de vv. Niewerkerk.
  Ik wens Goos en de VV Nieuwerkerk nog vele jaren in goede gezondheid

 2. Goos,
  Van harte gefeliciteerd.
  Je hebt het dik verdiend om zoveel voor de vereniging te betekenen.
  Jij bent echt een vrijwilliger in hart en ziel.
  Ik heb je vele jaren meegemaakt en altijd prettig samengewerkt.
  Nogmaals proficiat!

 3. Beste Goos
  Wat leuk dat er een pad naar je is vernoemd
  Normaal gesproken had ik dit niet geweten maar omdat
  mijn kleinzoon dit seizoen bij Nieuwerkerk is gaan voetballen in 18-01
  Zag ik het op de Website
  Misschien kom je je binnenkort wel tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *