NIEUWERKERK OPENT MET EEN NEDERLAAG TEGEN SPARTAAN’20

De oefencampagne voor Nieuwerkerk is dinsdagavond van start gegaan. Trainer Ron Luijten had hiervoor 20 spelers uitgenodigd die allen speelminuten kregen. Voor Rens Herweijer was het zijn debuut en voor de spelers Stefan van Diest, Shayron Curiel en Philippe den Hartog was het een terugkeer op het oude nest. Roy de Oude was er niet bij. De snelle aanvaller begint dit nieuwe studiejaar op Nijenrode en kan dit niet combineren met een plaats in de selectie en stopt derhalve. Verder was het een domper dat doelman Kevin de Geus zich op slag van rust dusdanig aan een vinger blesseerde dat gevreesd moet worden dat zijn blessure hem langere tijd aan de kant zal houden. In het eerste half uur waren beide ploegen gelijkwaardig en was het een aantrekkelijke wedstrijd met een hoog tempo en kansen op een treffer voor beide ploegen. De eerste was voor Remco Langerveld na een prima aanval van de kant van de thuisploeg. Goed werk van de doelman van Spartaan’20 voorkwam een treffer. Even later waren de bezoekers tot tweemaal toe dichtbij, maar Nieuwerkerk hield de rijen gesloten. Na een half uur had Stefan van der Vlegel zijn ploeg na een uitstekende aanval op voorsprong moeten brengen, maar opnieuw goed keeperswerk bracht de bezoekers niet in de problemen. Even later was het wel raak. Nieuwerkerk was niet scherp genoeg en Spartaan’20 sloeg toe en dit betekende 0-1. Het was het moment dat de ploeg van trainer Omar Khan het initiatief duidelijk in handen nam. Eerst redde doelman Kevin de Geus in de 35e minuut met een knappe redding, maar niet veel later viel de tweede treffer voor de bezoekers. Na rust met de vele wisselingen aan Nieuwerkerkse zijde kwam de ploeg minder in het stuk voor. Spartaan’20 controleerde, maar verzuimde verder toe te slaan. Nieuwerkerk kreeg nog wel wat mogelijkheden, maar echte grote kansen waren dit niet. Een verdiende zege voor Spartaan’20 dat liet zien al wat verder te zijn in de voorbereiding, maar zeker ook een prima indruk achterliet. Nieuwerkerk heeft gekozen voor een pittige voorbereiding met goede tegenstanders. Zaterdag a.s. komt Sparta op bezoek. Een tegenstander die de Nieuwerkerkers ook in de competitie zullen tegenkomen.