Midas Herrmann: “Het draait altijd om mensen.”

“Als kind verkocht ik in Eindhoven al van alles aan de deur, toen ik 16 was schreef ik mijn eerste bedrijf Solutix in en nu heb ik meerdere bedrijven en merken. Maar het draait altijd om mensen, dat verbindt alles wat ik doe.”

Midas Herrmann (36) verhuisde door zijn partner Alicia op zijn 20e naar Nieuwerkerk. Sinds enkele jaren sponsort hij de JO23-1 met zijn bedrijf Autosleutel.nl. “Ik sponsor meerdere clubs in de regio, zo probeer ik ook wat terug te doen voor de samenleving. Het helpt ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Alicia noemt dat rondjes lopen, ik ben altijd bezig om bij mijn medewerkers en bij andere contacten te zijn. Zo ontwikkelt alles zich verder.”

“Ik sprak een keer met een andere ondernemer. Ik wilde wel een keer iets anders doen dan webshops, een wasstraat zei ik tegen hem. Nou, die heb ik en je kan hem kopen. Dus nu heb ik ook een wasstraat in Gouda en daar probeer ik innovatief te zijn, om nog meer te automatiseren. Ik kan er ook een rol mee spelen in de maatschappij, door jongeren met een beperking daar te laten werken. Die hebben de dag van hun leven met dat werk.”

“Ik heb heel lang een vaste baan naast mijn ondernemingen gehad bij RMC, de Rotterdamse Mobiliteits Centrale. Die doet vooral doelgroepenvervoer, voor mensen die zich door leeftijd of beperking anders niet of nauwelijks kunnen verplaatsen. Ik zat daar in het managementteam, ik ken die markt op mijn duimpje, dus nu doe ik nog steeds consultancyklussen voor maximaal 1½ dag per week. En onafhankelijk, want ik ben wel Midas, als mensen echt niet mee willen werken, dan ga ik wat anders doen. Het was een goede beslissing om enkele jaren geleden niet meer fulltime te werken naast mijn ondernemingen, ik heb nu veel meer tijd voor Alicia en mijn kinderen Livio (8) en Lauren (4). Livio helpt al graag mee, hij houdt ook niet van stilzitten.”

“Ik heb nu vier merken. We verkopen oliebollen rond de jaarwissel, via blokkenhuren.nl kun je legosets huren voor enkele weken en dus de wasstraat en Autosleutel.nl. Het lijkt veel, maar voor mij is het al focus. Webshops voor dartspullen en vacuümblenders heb ik bijvoorbeeld afgestoten. Dat liep niet of was niet echt mijn passie. Autosleutel.nl kocht ik ooit voor een paar duizend euro toen het een half jaar bestond. We leverden eerst alleen behuizingen voor sleutels, maar om aan vragen van klanten te voldoen zijn mijn mensen schakelaars gaan solderen om te repareren en kochten we apparatuur om sleutels te kopiëren. Ook als je beide sleutels kwijt bent, kun je bij ons terecht. Nu zijn we marktleider in Nederland in de particuliere sector en leveren we ook steeds meer aan professionals.”

“Ik heb een team met 16 medewerkers, die ook switchen tussen de verschillende bedrijven. Ik ben de verbinder tussen al die verschillende mensen. Techneuten die op de Universiteit zijn afgestudeerd of mensen zonder opleiding die inpakwerk doen. We kunnen het allemaal goed vinden samen. We zoeken nu ook mensen, al vanaf 14 jaar kun je bij ons terecht om orders in te pakken.”

“Mijn doel is om ooit met Alicia een zorgboerderij te hebben voor mensen met dementie. Alicia heeft daar de papieren voor en ik kan ook daarmee mooie dingen doen voor de samenleving. En ja, nu het op papier staat, wordt het echt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *