Michels Administratie en Belastingadvies BV: ”Wij zijn uniek in persoonlijke klantrelaties”

Rianne van den Berg startte drie jaar geleden bij Michels Administratie en Belastingadvies. “Ik werkte daarvoor ruim 15 jaar bij andere kantoren. Michels is echt anders, veel meer klant- en mensgericht.” Peter Michels vult aan. “Bij andere kantoren zeggen ze dat ook, maar er is echt een verschil. Bij veel kantoren is de jaarrekening hét product, bij ons is het ondergeschikt aan de relatie. Een historisch document, wat worden ondernemers daar nou beter van? Toen ik begon met mijn bedrijf schreef ik al op mijn website dat ik de huiskamer-filosofie wilde met mijn klanten. Open gesprekken over wat ondernemers bezighoudt en hoe wij daarbij kunnen helpen.”

Rianne heeft in drie jaar een belangrijke plek gekregen bij Michels. “Ik vul Peter erg goed aan. We hebben dezelfde waarden zoals klantgerichtheid, maar ik ben meer planmatig, waar Peter opportunistisch kan zijn. Ook ben ik meer perfectionistisch en is Peter meer pragmatisch en vul ik de details in bij de plannen op hoofdlijnen van Peter. We hebben een kantoor met elf medewerkers. Mijn functienaam is moeilijk te kiezen. Kwaliteitsmanager noemde iemand mezelf laatst. Maar ik ben ook nog steeds relatiebeheerder en belastingadviseur.”

Rianne: “Michels is echt anders.”

Peter: “Wij ondersteunen klanten momenteel ook hoe om te gaan met een wispelturige overheid. Dat is echt hun grootste probleem. Allerlei regels veranderen weer, als ze net hebben geïnvesteerd. Subsidiepotten zijn in no-time leeg. Toeslagen en bijtellingen veranderen. Het is beleid van de overheid nu. Het biedt ook juist kansen voor de ondernemer, hier willen wij het verschil maken! Werknemers gaan er in 2023 in hun inkomstenbelasting op vooruit en dat moeten ondernemers betalen door hogere belastingen. Best bijzonder met de VVD in het kabinet. Ondernemers en hun adviseurs zijn overigens heel vindingrijk. Omdat ondernemers nu minder uit hun eigen BV mogen lenen, ontstaan er clubjes van ondernemers die aan elkaar geld gaan lenen.”

Peter Michels: “Wij ondersteunen klanten momenteel ook hoe om te gaan met een wispelturige overheid. “

Rianne: “Peter en ik overleggen wekelijks hoe het loopt en hoe we als kantoor de kwaliteit kunnen waarborgen in de dienstverlening aan klanten. Als kantoor willen we doorlopend blijven ontwikkelen, waarbij we het belangrijk vinden dat er continuïteit is. We willen niet afhankelijk zijn van individuen, alles moet doordraaien als iemand uitvalt. Dat geldt ook voor Peter. Hij is natuurlijk de oprichter en het bedrijf draagt zijn naam. Maar Michels BV moet kunnen doordraaien als Peter er niet meer is. Hij kan zich nu al met andere zaken bezighouden. Het Leontienhuis bijvoorbeeld. En hij is natuurlijk veel op de voetbalclub.”

Peter: “Ik heb mijn trainersdiploma gehaald en ben nu samen met Jens Goosens trainer van de JO15-2. Binnen de trainersgroep wil ik ook helpen om breed het niveau omhoog te brengen. Los van mijn inbreng gebeurt dat ook. In het algemeen heb ik een hekel aan vergaderingen, vooral als het over ditjes en datjes gaat. Tijdens het trainersoverleg vergaderen we nog wel, maar gaat het steeds meer over voetbal. Daar wordt iedereen blij van.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *