Martine Goedegebuure: “Wij steunen graag een club die zoveel mensen verbindt.”

Het bedrijf Bos Nieuwerkerk bestaat dit jaar vijftig jaar. Martine Goedegebuure (54) werd op haar 28e directeur van het bedrijf dat gespecialiseerd is in schoorsteentechniek en meer. “Mijn vader Leen was lasser en werd vaak gevraagd om schoorstenen te maken toen de tuinbouw van oliegestookte naar verwarming op basis van gas ging. De gemetselde schoorstenen moesten worden vervangen door metalen schoorstenen die de rookgassen van gas konden afvoeren.”

“Mijn vader startte met een compagnon het bedrijf Bos Nieuwerkerk. Ook toen mijn ouders zonder hem verder gingen, bleef het bedrijf de naam Bos Nieuwerkerk houden. Het was een begrip geworden in de schoorsteentechniek. Toen ik op het VWO een vakkenpakket moest kiezen, wist ik al dat ik het bedrijf ging overnemen. Op mijn 28e kocht ik samen met mijn broers Eddy en Walter de aandelen over van mijn ouders en werd ik directeur. Ik was als kind opgegroeid in het bedrijf, het was voor niemand een verrassing.”

“Het bedrijf is continu gegroeid. Eerst alleen de schoorstenen, maar we zijn steeds meer gaan doen in de richting van de bron, waarvan de rookgassen moeten worden afgevoerd. We leveren onder andere de betonfundatie, de horizontale leidingen in een fabriekshal, de geluidsdemping en de staalconstructies. We hebben zes engineers in dienst, die dit allemaal ontwerpen voor onze opdrachtgevers en lassers en andere specialisten die het produceren en monteren. Vorig jaar namen we het bedrijf Heatmatrix over, dat een kunststof warmtewisselaar heeft ontwikkeld om warmte die via schoorstenen in de lucht verdwijnt op te vangen. Een mooie duurzame uitbreiding van onze dienstverlening.”

“Met Bos Nieuwerkerk steunen we vv Nieuwerkerk graag, een club die zoveel mensen verbindt in het dorp. We hebben een reclamebord en doen soms iets extra’s, zoals oliebollen kopen of extra loten voor de Grote Clubactie. We doen ook veel voor andere clubs en instellingen maar hoeven daar niet de publiciteit mee te halen. We proberen goed te doen voor de maatschappij, ook met onze cultuur op het werk. We zijn erg bezig met een zowel psychisch als fysiek veilige omgeving voor al onze medewerkers, we praten daar vaak over samen.”

“Ik ben zelf misschien eens per twee jaar op de club, als een van mijn vrienden Jan Twigt of Tanco Mulderij me vraagt om langs te komen. Ik fiets op de racefiets met het clubje Los Zand samen met o.a. Tanco. Ik ben na mijn scheiding weer met fietsen begonnen, het was iets dat ik ook met plezier deed toen ik een jaar of twintig was. Ik kocht een Gazelle racefiets en daar rijd ik nog steeds op. Ik ben geen klimmer, de Brienenoord vind ik al een uitdaging, maar toch heb ik meegedaan aan Alpe D’Huzes. Mijn grootste prestatie is de Suydersee ronde, 325 kilometer rond de oude contouren van het IJsselmeer.”

“Ik sport graag, drie keer per week neemt mijn personal trainer me onder handen. Ik was een keer zo gek om mee te doen aan een boksgala. Ik had een half jaar heel intensief getraind, maar verloor in de eerste minuut van de eerste ronde door een technische knockout. Er is een video van, die heb ik nooit gekeken. Ik kan niet zo goed tegen verliezen.”

“Ik heb veel gedaan in het bestuur van diverse instellingen, zoals de ondernemersvereniging Nieuwerkerk, maar ik ben nu met alles gestopt. Het is druk op mijn werk en ik ben bezig met een project voor een nieuwbouwhuis in Capelle aan den IJssel. Voor het eerst van mijn leven ga ik buiten Nieuwerkerk wonen, maar nog wel tegen de dorpsgrens aan hoor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *