“Yoda is een boekhoudkantoor dat innovatiever wil zijn dan de rest. Eenvoud en digitaal werken maken het verschil. Ondernemers sturen de rekening van bijvoorbeeld Ziggo naar ons door en wij zorgen ervoor dat het automatisch binnen 24 uur wordt geboekt onder internetkosten. We streven om iedere dag met de administratie up-to-date zijn. Als ik naar een jaarrekening moet kijken om een klant te adviseren, dan ben ik een jaar te laat. Onze softwareleverancier deelt prijzen uit aan de bedrijven die het meest geautomatiseerd werken en daar zitten we altijd in de top.”
Jordi de Jong (34) is Managing Director van de vestigingen Rotterdam, Den Haag en Capelle/Nieuwerkerk van Yoda. “Met 28 mensen ondersteunen we de ondernemers full service, dus boekhouding, fiscaal advies, advisering bij overnames tot aan de salarisadministratie. De vestiging Capelle/Nieuwerkerk is erbij gekomen door de overname van Michels Administraties. Het was best een uitdagende tijd. Een ander gezicht richting de klant is best een verandering. Ik ben Jordi de Jong, niet Peter Michels, moest ik vaak zeggen. Daarnaast werken we anders, geen multomappen meer, maar een digitaal proces. Dat vond en vindt niet elke klant leuk. Samen met het team hebben we veel nog beter gemaakt en is het vertrouwen van de klanten weer helemaal terug. We hebben enkele mooie klanten verloren en hopen die weer aan ons te binden.”

Jordi de Jong: ““Met 28 mensen ondersteunt Yoda ondernemers full service, dus boekhouding, fiscaal advies, advisering bij overnames tot aan de salarisadministratie.”
“Zoals bedrijven pieken en dalen kennen, heb ik ze persoonlijk ook meegemaakt. Mijn keerpunt was toen ik op mijn 21e mijn rug op drie plaatsen brak. Ik ben een fanatieke skiër en samen met mijn broer Elwin hou ik ervan om de grenzen op te zoeken. Mijn topsnelheid die dag was 137 km per uur, totdat ik viel. Door de rugbeschermer die ik droeg, ben ik niet verlamd. Ik lag wel zeven maanden op bed. Ik verbrak relaties met alle vrienden die ik dacht te hebben, want er kwam niemand. Alleen mijn broer was er altijd. Toen ik weer mobiel was ben ik meteen weer gaan skiën en in de jaren erna bouwde ik nieuwe vriendschappen op. Niet de grote groep van het uitgaan in de studietijd, maar een kleine groep van mensen die hele andere dingen doen dan ik.”
“Mijn ouders hadden een assurantiekantoor en mijn oom en tante een boekhoudkantoor. Vanuit die bedrijven heb ik wel meegekregen hoe het vak werkt en hoe MKB-ondernemers ondersteund moeten worden. Ik weet nu ook wat ik wil en niet wil. Op de Universiteit wilde ik de beste Fiscalist worden, las alle uitspraken van de Hoge Raad. Ik weet nu dat ik veel blijer word als ik klanten help, in gesprek ben met mijn medewerkers en ze verder help ontwikkelen. Het is lastig om aan nieuwe mensen te komen, dat speelt ook in onze branche. Dat maakt de 28 toppers die nu elke dag het verschil maken voor klanten nog belangrijker.”
“Eigenlijk heb ik nog altijd spijt dat ik als kind koos voor tennissen in plaats van voetbal. De trainingsavonden van de selectie van vv Spijkenisse en de bondstrainingen van tennis waren op dezelfde avond. Ik vond de gesponsorde tenniskleding wel interessant en ben daarin verdergegaan. Ik kan het aardig, sparde vroeger met Raemon Sluiter en Timo de Bakker en speel nog in de Topklasse op zaterdag, maar daar train ik al acht jaar niet meer voor. Ook ik zal volgend jaar overstappen op padel, een kleinere baan past nu beter bij me.”