Johan van Streun: “Altijd in beweging”

“Petra’s vriendin zocht mijn aandacht op een Franse camping aan de Atlantische kust, maar tussen Petra en mij was de klik. Na die vakantie in 1983 zocht ik haar op in Lelystad en kregen we verkering. Toen Petra ook in Rotterdam ging studeren gingen we samenwonen.”

Johan van Streun (60) en zijn vrouw Petra zijn vertrouwde gezichten bij vv Nieuwerkerk. Johan doet de fysiotherapie bij het eerste en tweede elftal en heeft tweemaal per week een inloopspreekuur voor alle leden. Petra staat sinds dit seizoen achter de bar in het supportershome. Johan: “Petra heeft jaren in de verloskunde gewerkt in Rotterdam Noord. In 2009 is Petra in de praktijk komen werken. Een fijne, vertrouwde aanvulling van het team dat de afgelopen jaren is gegroeid. Deze zomer gaat onze collega Thea met pensioen, voor haar zoeken wij een nieuwe collega. De voorkeur gaat uit naar een fysiotherapeut met affiniteit voor sport.”

Johan van Streun: “Altijd in beweging.”

“Na mijn studie fysiotherapie ben ik in de Capelse verpleeghuizen gaan werken. Daarnaast bekwaamde ik me in acupunctuur. Het motto van mijn praktijk is Altijd in beweging en dat gold toen ook al voor mij. Ik wilde naast mijn werk een praktijk starten en in die tijd kon je alleen een contract met het ziekenfonds krijgen als je je vestigde in een gemeente die groeide. Nieuwerkerk was zo’n gemeente. In 1991 vonden we in de Van het Hoffstraat een woning waar ik een praktijk kon beginnen. Dan moeten de patiënten nog komen, ook dat was een lange weg. Adverteren mocht toen nog niet voor zorgverleners, dus nam ik contact op met de huisartsen en specialisten in de regio, die nodig waren voor doorverwijzing. Ik begon alleen op de maandagavond, toen kwam de woensdagmiddag erbij en zo bouwde ik het op. In 2000 was de praktijk zo stabiel dat ik mijn baan in het verpleeghuis opzegde. Het was geweldig dat ik al die jaren de combinatie kon hebben.”

“Ook het vakgebied is Altijd in beweging. In mijn begintijd lag iemand zeker een week in het ziekenhuis bij een meniscusoperatie, dat is nu een poliklinische behandeling, waarna de fysiotherapie meteen begint. De laatste inzichten zijn weer dat die operatie steeds minder gedaan moet worden, gezien de afname van de dempende werking van de meniscus op het kraakbeen. Naast medische inzichten zijn ook patiënten veranderd. Door internet zijn ze vaak beter geïnformeerd. In de praktijk houden we er rekening mee door goed de therapeut te kiezen bij de patiënt. Patiënten willen graag snel worden behandeld. Een nieuwe knie was vroeger iets voor mensen van ruim boven de 70, als het echt niet langer kon. Die operatie zie je nu al bij mensen die jonger dan 50 zijn. Waarschijnlijk zijn de inzichten over deze ingreep over een aantal jaren ook weer anders.”

“De praktijk groeit, niet zozeer omdat we zo nodig groter willen zijn, maar vooral omdat we geen nee willen verkopen. We groeien mee met de vraag. We konden ons huidige pand in de Kerklaan kopen en later ook de oude loods van Vestia die erachter zat. Daar doen we nu de revalidatietrainingen, net als op het sportpark bij vv Nieuwerkerk. We zullen de groepstrainingen uitbreiden, ook omdat daar meer vraag naar is. In mijn carrière was er iedere vijf jaar een flinke stap voorwaarts. We zijn Altijd in beweging.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *