Bart Slob: “Ik wil afsluiten met de titel”

Nieuwerkerk is bezig met de samenstelling van de selectie van ons eerste elftal voor het komende seizoen. Spelers stoppen, gaan elders spelen of keren terug. Onze aanvoerder en al jarenlang een van dé gezichten van ons vlaggenschip Bart Slob stopt aan het einde van het seizoen met voetballen.

“Ik dacht al langer aan stoppen. Om echt een goed gevoel bij voetballen te krijgen, wil ik fitter zijn dan de rest. Daar was ik altijd mee bezig, iedere voorbereiding, iedere training. Door de lockdowns, waarin we vaak maanden niet trainden, werd dat steeds moeilijker. Ik ben 33 en dan duurt het steeds langer om weer op niveau te komen. Aan het einde van het seizoen stop ik en het doel is natuurlijk om dat met de titel te doen.”

Bart Slob: Captain en leider

“Ik heb veel hoogtepunten gekend in het eerste elftal. Het is moeilijk om er een uit te halen. Natuurlijk het kampioenschap in de tweede klasse zondag. We hikten al lang tegen promotie aan en toen het eindelijk lukte was iedereen euforisch. Ik was nog geen basisspeler, dan voelt het net wat anders. Toen we naar de Hoofdklasse promoveerden, was dat echt een droom. Ik had een belangrijke bijdrage aan de promotie en ik was toen zo trots op mijn club en wat we bereikt hadden. Het kampioenschap in de 4e klasse op zaterdag was net zo mooi. Ik was met Remco, Stefan, Sander, Daniel, Kevin, en Bilal overgestapt van zondag 1ste klasse naar zaterdag 4e klasse, een heel ander niveau. We waren veel sterker dan de andere teams, maar waren ook écht een team, een mooie groep. Net als nu. Ik zal het team en de echte clubmensen zoals Ton, Ed en Corinne en vele anderen echt missen.”

“Mijn privé-situatie is ook veranderd. Ik woonde vlakbij in De Iep, het was heel makkelijk om lekker op tijd op de club te zijn en te blijven hangen. Eline en ik zijn verhuisd naar Gouda, we hebben twee zoons, dat maakt het lastiger om alles op voetbal te zetten. Ik heb ook meer verantwoordelijkheid gekregen op mijn werk, dus is het vaak haasten om op tijd op de club te zijn voor trainingen. Dat voelt niet goed, het is niet zoals ik voetbal wil beleven. Ik wil er om kwart over zeven zijn, mijn enkels rustig laten tapen, als eerste op het veld staan en er als laatste vanaf komen.”

Bart Slob: “van mijn laatste 20 goals, waren er 15 met het hoofd.”

“Ik heb die discipline altijd gehad met voetbal. Ik ben nooit te laat gekomen voor een training of wedstrijd, behalve één keer bij het ontbijt op trainingskamp. Ik moest van Biesheuvel meteen voor één wedstrijd bij het tweede aansluiten. Ik doe er alles aan om fit te blijven, ik rek veel, doe krachtoefeningen en poets bijvoorbeeld mijn tanden altijd op één been om mijn enkels sterk te houden, omdat ik daar aan het begin in de Senioren vaak doorheen ben gegaan. Het zijn ook mijn enige blessures geweest. Ik kan me niet herinneren dat ik er langer dan twee weken uit heb gelegen. Het is een deel geluk, maar ook bewust omgaan met mijn lichaam. Altijd proberen fitter te zijn dan de rest.”

“Het heeft mij tot nu toe tot zo’n 330 officiële wedstrijden gebracht in Nieuwerkerk 1. Remco Langerveld is recordhouder volgens mij, die heeft er 30 meer, al weten we het eigenlijk niet of hij recordhouder is, omdat het niet werd bijgehouden voordat ik dat ben gaan doen. Ik deed dat in de jeugd altijd al voor mezelf. Hoeveel goals, assists en dat bouwde ik uit. Ik vind het belangrijk dat daar aandacht aan besteed wordt vanuit de club. Een penning voor een debutant, dat zijn toch mooie momenten. Maar ook aandacht voor de 100e wedstrijd of andere jubilea. Ja, dat valt ook weg als ik stop, ik hoop dat iemand anders dat zal oppakken.”

“Ik ben een echte Nieuwerkerker, al vind ik dat een breed begrip. Je hoeft niet in de jeugd van vv Nieuwerkerk gespeeld te hebben om een echte Nieuwerkerker te zijn. Als je sociaal bent, respect hebt voor teamgenoten en vrijwilligers op de club en ervoor gaat op het veld, dan kun je ook je hele leven bij een andere club gespeeld hebben, om in de selectie van Nieuwerkerk een echte Nieuwerkerker te zijn. Ik was zelf jeugdtrainer, toen was het ook mijn droom om later met jongens die ik in de D & C1 trainde samen te spelen in het eerste. Dat is nu zo met Maurice Treffers en Rick Kramer. Mooi toch.”

Bart Slob: “Ik heb mijn spel aangepast. Ik ben steeds meer achter de bal gaan spelen.”

“Ik ga eerst echt stoppen, daarna zie ik wel. Ik wil wel een sport doen met een wedstrijdelement, die me echt uitdaagt én waar iets te winnen valt. Niet op een sportschool ofzo. Ik zou wel een marathon willen lopen in een hele strakke tijd. Ik loop nu 45 minuten over 10 kilometer, dus rond de 3 uur wordt dan de uitdaging. En het is even afwachten wat mijn zoon Nevi gaat doen. Hij is nu vijf, is nog niet met voetbal bezig, maar dat kan zomaar komen. We wonen twee minuten van Olympia, dus dat wordt nog wel een keuze dan. Voor het gemak en met zijn vriendjes in Gouda voetballen, of met hem naar Nieuwerkerk. Dat zien we dan wel. Ik zal dan wel trainer worden, dat kan eigenlijk niet anders. En wordt het iets anders voor hem, dan support ik hem daar in”

“Ik hoorde in de jeugd samen met Robert Busscher altijd bij de beteren van mijn lichting. Rond mijn 16e realiseerde ik mij dat ik kwaliteit tekort kwam voor de echte top, dus verlegde ik mijn droom, naar lang in het eerste elftal van Nieuwerkerk te spelen. Ik ben dankbaar dat dat is gelukt, dat ik lang aanvoerder was en we zulke mooie successen hebben meegemaakt. Ik kijk er met trots op terug, maar eerst nog alles op de titel.”

5 Replies to “Bart Slob: “Ik wil afsluiten met de titel””

 1. Een heel mooi ‘afscheidsverhaal’ van je Bart, hoewel ik met jou van harte hoop op een nog mooier en feestelijker afscheid met een kampioenschap over enkele maanden. Heel veel dank voor je sportieve inzet, je loyaliteit en het- wat mij betreft- perfect uitgevoerde aanvoerderschap bij het 1e elftal van VVN! Klasse zoals je dit hebt gedaan.
  Nogamals dank voor alle sportieve jaren.
  Ik wens jou en je gezin een fijne, liefdevolle en mooie tijd toe, het ga jullie goed!

 2. Mooi Bart , niets meer aan toe te voegen .
  Bedankt voor de fijne samenwerking voor een aantal jaren ,
  en veel geluk voor de toekomst .

 3. Bart is een voetballer met passie, daarnaast een geweldig mens en verbinder. Mede dankzij jou hen ik een fijne tijd bij die mooie club gehad.
  Het ga je goed. Geniet van je werk en je gezin.

 4. Mooi verhaal, Bart. Precies zoals we jou kennen. Een leider zowel binnen als buiten het veld en belangrijk ook oog voor de mensen rondom het eerste elftal. We gaan je missen, maar we begrijpen de keuze. Succes straks in een leven zonder wedstrijden. Bedankt wat jij voor de club in al die jaren hebt betekend.

 5. Mooi gesproken Bart, ik heb je heel hoog zitten en heb je ervaren als een rustige en zeer kundige trainer. Kan me de ontzettende leuke tijd dat je trainer was samen met Robert Busscher nog heel goed herinneren en die tijd zal voor altijd in mijn geheugen opgeslagen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *