“Ik heb agressie nodig om te presteren”

“Henk ter Maten kwam naar me toe dat hij zijn bedrijf Zuidplas Dakbedekkingen aan me wilde verkopen. Hij zocht een koper aan wie hij het gunde, een geweldige kans voor mij. Dit moest ik doen. Dus nu is mijn bedrijf twee keer zo groot en zit ik samen met mijn broer Max elke dinsdagavond op school om alles te leren over dakbedekking. Ik liet wel eens een dak plakken en ik wist dat het schuin moet aflopen voor de afwatering, maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken om dat goed voor klanten te doen. Ik hoop dat Henk nog lang bij ons doorgaat, zodat wij hem jong kunnen houden.”

Philippe den Hartog, eigenaar van Hartog Bouw én Zuidplas Dakbedekkingen houdt niet van stilzitten. Na een mooie carrière in het hoogste amateurvoetbal speelt hij sinds vorig seizoen als buitenspeler bij vv Nieuwerkerk 1. “Ook dat neem ik serieus, want ik heb een hekel aan verliezen. Ik was echt ziek van de eerste helft van dit seizoen, ik heb nog nooit zo slecht gespeeld en heb ook nog nooit onderaan gestaan. Na een intensief trainingskamp waar ik er niet in heb gespuugd ging het gelukkig een stuk beter met het team. Ik maak me nooit zorgen dat ik geblesseerd raak en dat dat invloed heeft op mijn bedrijven. Als ik niet kan lopen, ga ik wel op kantoor offertes maken. Het leven zit vol risico’s, daar kan ik geen rekening mee houden. Ik heb voetbal echt nodig als afleiding. In de kleedkamer en op het veld denk ik niet aan de zaak, verder eigenlijk altijd wel. Dat is het enige irritante aan ondernemen.”

Henk ter Maten (rechts) gunde zijn bedrijf aan Philippe den Hartog

“Van kleins af aan wilde ik al een bouwbedrijf. Na de LTS ben ik gaan werken en leren bij aannemersbedrijf Groot en tien jaar geleden startte ik voor mezelf. Met Hartog Bouw doen we van alles, we werken voor bedrijven, particulieren, verzekeraars en VVE’s. De laatste tijd doen we vooral veel uitbouwen en aanbouwen. Er is natuurlijk genoeg werk, want iedereen weet dat er bijna geen aannemers te krijgen zijn. Het enige risico is dat nu wel de grote bouwprojecten stilliggen door problemen met vergunningen en dat daarom de grote aannemers voor te lage prijzen kleinere projecten gaan doen om te overbruggen. Maar voorlopig heb ik nog werk tot kerst volgend jaar liggen.”

“Zoals mensen me op het veld kennen, ben ik soms ook op het werk. Ik heb een bepaalde agressie nodig om te presteren. Op het veld merken tegenstanders, de scheidsrechter of medespelers dat wel als het niet lekker gaat. Op het werk kan ik soms ook uit mijn slof schieten. Bij de verbouwing van het appartement van Hans Jeroense heb ik laatst nog de Bulgaarse stukadoors die het verprutsten eruit gegooid. Ik spreek geen Bulgaars, maar ik denk dat ze me wel verstonden.”

“In een vorig interview sprak ik uit dat mijn droom is om mijn eigen huis te bouwen. Dat gaat nog wel even duren, mijn vrouw Sisley en ik wonen lekker in een appartement boven sportschool Sportiv. Niet dat ik daar ooit binnen ga, want ik heb een hekel aan de sportschool. Het huis dat ik ooit ga bouwen zou wel eens in Spanje kunnen staan, als je ziet wat het hier allemaal kost vergeleken met daar. Maar voorlopig eerst deze bedrijven succesvol houden, want het is wel serieus geworden allemaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *