“Ik denk dat ik vooral eigenwijs ben”

“We hebben hier op de voetbalclub de nieuwe kleedkamers ingericht, dat was een afwijkende klus die we konden doen omdat we natuurlijk alle connecties hebben. We zijn gespecialiseerd in complete magazijninrichtingen van legbord- tot palletstelling en van karretjes tot tussenvloeren.” Olivier van Wijngaarden van Dehon BV is terug bij de voetbalclub waar hij vroeger speelde. “Ik kon het aardig, ik voetbalde in de jeugd in de hoogste teams, al was de club toen een stuk kleiner. De parkeerplaats was het gravelveld waar we trainden. Ik speelde later ook in de zaal in Ouderkerk met vrienden. Dan ging ik met het pontje over om te voetballen. Ik scheurde mijn kruisbanden en werd eraan geopereerd, dat was anders dan nu. Ik lag dagenlang in het ziekenhuis met mijn been in een apparaat dat mijn knie steeds voorzichtig boog. Na mijn herstel heb ik een paar wedstrijden gespeeld en ging ik er in een wedstrijd tegen DONK weer doorheen. Dat was het einde van mijn voetbalcarrière.”

“Ik was niet zo’n enthousiaste schoolganger en ook niet zo makkelijk thuis. Ik mocht van mijn vader van school af om te gaan werken als ik dan wel een avondschool deed. Ik werkte toen bij De Sutter in de motorenrevisie. De avondschool vond ik wel leuk omdat ik daar technische dingen leerde waar ik wat mee kon. Geen Duits of geschiedenis. Ik heb altijd wel voor ogen gehad om zelf te gaan ondernemen. Mijn vader had ook een mooi bedrijf, het bekende installatiebedrijf Van Wijngaarden. Dan zit het er al een beetje in. Ik richtte 33 jaar geleden Dehon op dat staat voor De Handelsonderneming Nieuwerkerk. Ik koos een naam die een beetje vroeg in het alfabet staat, omdat je door de kaartenbak van toen dan sneller betaald kreeg. Bij de start deed ik vooral inkoop en verkoop voor bedrijfsinrichting, maar gaandeweg zijn we steeds meer zelf gaan produceren om meer marge te kunnen maken. Zo hebben we nu een werkplaats waar we trappen en kolommen in elkaar lassen. Ik kan zelf alles wat er in mijn bedrijf gebeurt, 3D-tekeningen maken, lassen of de draaibank bedienen, alles. Als ik een opdracht nu op prijs verlies, dan doe ik iets fout.”

“Toen hij 17 was startte Myrell in mijn bedrijf, een jongen uit Capelle. Hij leerde alle ins en outs van het bedrijf en ging de specials verzorgen. Myrell werkte 21 jaar bij Dehon en werd plots ziek en overleed. Daar heb ik nog steeds last van, ik heb zelfs nu nog moeite om erover te vertellen. Deze gebeurtenis zorgde ook voor een specialisatie in het bedrijf richting magazijninrichtingen, het domein van Myrell gingen we niet meer doen. We specialiseerden in magazijninrichtingen. We leveren in heel Nederland en België in alle branches. Dat geeft continuïteit, we hadden totaal geen last van corona. De online verkopen gingen toen heel goed, daar hebben we veel magazijnen voor ingericht. Vandaag was ik nog in de Eerste Kamer der Staten Generaal. Wij onderhouden de archiefruimte die net als alle magazijnen elk jaar gekeurd moet worden. Je hoeft maar op Youtube naar filmpjes met instortende stellingen te kijken om te zien waarom dat nodig is.”

“Al mijn vrienden zijn voor Feyenoord, maar ik ben voor Ajax. Ik denk dat ik vooral eigenwijs ben. Ik ben nu een hele andere ondernemer dan 30 jaar geleden. Mijn netwerk is enorm gegroeid, ik weet in ieder gesprek dat ik meer weet dan mijn gesprekspartner over de inrichting van magazijnen en ik lig niet meer wakker van projecten. Ik dacht dat ik op mijn 50e zou stoppen, maar dat is niet gelukt. Gelukkig maar, want ik vind het nog veel te leuk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *