“Het is hun sport, ik faciliteer de leuke dag.”

Jaco van der Beek (47) werd zoals veel starters ook trainer van zijn jongste zoon Gijs bij de F0. Jaco: “Mirella Heuvelman zocht hulp en dat ben ik gaan doen. Ik vond het zo leuk om te doen. Toen ze me een jaar later vroegen om trainer van een JO8-team te worden, vond ik dat best spannend. Ik had zelf nooit gevoetbald dus wilde het graag samen met iemand anders doen. Dat kon met Lars Littel en een eigen team is nog leuker. Blije kinderen, dankbare ouders, ik krijg zoveel energie terug. Het kost ook energie, want ik neem het serieus. Ik kijk naar trainingen van de selectie, kijk op Tiktok en Instagram naar trainingsvormen, en als ik dan de jongens zich zie ontwikkelen, zelfverzekerd worden en we samen successen vieren, dan is dat prachtig.”

“Ik ben nu trainer van JO11-7. Het team speelt mooi en simpel voetbal, veel overspelen van achteruit. Ik probeer spelers nu te leren dat ze vooruit denken, dat ze al om zich heen gekeken hebben, voordat ze de bal krijgen. Ik laat ze filmpjes zien hoe Frenkie de Jong het veld scant als hij de bal krijgt. De jongens zijn altijd verbaasd als ze zien dat ik ook op Instagram of TikTok zit. Dan willen ze me natuurlijk volgen.”

Jaco:”Ik kan het echt iedereen aanraden om te helpen bij de club.”

 

“Mijn oudste zoons zaten ook op voetbal hier. Jelle is nu 20 en is weer begonnen in zaterdag 8. Tigo speelde tot en met JO14-2, toen had hij er geen zin meer in. Ik was bij Jelle en Tigo altijd ook een betrokken ouder, keek wedstrijden en vaak ook trainingen, maar ze hadden andere trainers dus zette ik nooit de stap. Toen Gijs begon met voetballen, voelde ik dat ik het moest oppakken. Geen moment spijt van gehad. Jelle is ook trainer nu. Toen ik hoorde dat er een team was waar geen ouders waren die het op wilden pakken, heb ik Jelle gevraagd. Ook hij vindt het leuk, de kinderen en ouders lopen met Jelle weg.”

“Ik ben ook keeperstrainer geworden. In de JO9 ben ik voor de voetbaltraining van mijn team begonnen met het geven van keeperstraining. Dat was een succes en leuk om te doen. Vanaf de JO10 heb ik samen met Raymond op de Kelder training gegeven aan alle JO10 recreatieteams plus MO9/11 en dat is best uit de hand gelopen. Veel teams kwamen met twee keepers, de meiden erbij, dus op een gegeven moment stonden we met 25 keepertjes. We hebben nu hulp van David Borsje, de keeper van JO15-2. Hij kwam een paar keer helpen en is erbij gebleven. Hij vindt het ook echt leuk.”

“Ik kan het echt iedereen aanraden om te helpen bij de club. Ik doe het naast mijn werk als Teamcoördinator bij leaseplan in Almere. Ook ik werk na Corona vaker thuis, dus voor mij is het net als bij veel anderen makkelijker om wat op de club te doen. Lekker naar buiten en actief zijn. Het draait allemaal niet om mij, maar om de kinderen. Het is hun sport, ik faciliteer hun leuke dag.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *