Hans Jeroense: “Ik zoek een bedrijfsleider en magazijnmedewerkers.”

“Ik ben iedere morgen voor vijf uur op de zaak in Rotterdam Noord. Leveranciers komen liefst om half zes al om files te ontwijken en installateurs komen rond een uur of zes om hun spullen op te halen. Die willen ook vroeg op hun klus zijn.”

Wij kennen Hans Jeroense (59) vooral als onze voorzitter die heel vaak op de club te vinden is. Dat is een baan naast het eigenaarschap van T. Mulder Rotterdam (TMR), technisch groothandel voor de professionele afnemer. “Ik ben de derde generatie in het bedrijf. Mijn vader was getrouwd met een Mulder, die heeft zo het bedrijf overgenomen en doorgegeven aan mij. Ik zal dat op 31 december 2025 doen aan mijn zoon Stefan, die al jaren met me werkt in het bedrijf. Ik doe het nu al veertig jaar en dan is het wel genoeg. Mijn vrouw Lianne werkt nu ook vier dagen per week in de zaak en zij stopt gelijk met mij. We kregen onze kleindochter Emma in april, dus kijken we ernaar uit om net als vroeger naar de diergaarde te gaan en vaker met de caravan op pad. We vinden kamperen geweldig, met Hemelvaart stonden we vijf dagen met de nieuwe caravan in Dwingeloo.”

Hans met zijn rechterhand Jim en zoon en opvolger Stefan

“Ik heb veertig jaar keihard gewerkt en al die jaren samen met mijn rechterhand Jim. We hebben sowieso een hechte club, we zijn nu met zo’n twintig mensen op twee vestigingen. In Rotterdam Zuid hebben we een afhaalbalie geopend, zodat onze klanten niet steeds over die brug hoeven. We zijn al jaren co-sponsor van vv Nieuwerkerk. Hoofdsponsor mag ik niet worden als voorzitter, dat is statutair vastgelegd.”

“Het is mooi als Stefan het bedrijf straks weer verder brengt. Het zou me niet verbazen als we meer vestigingen openen. Ook Stefan zal wel dicht blijven bij wat we altijd deden. Leveren van materiaal voor installateurs, vooral sanitair, maar geen tegels. Onze kracht is de service en het maatwerk, alles kan geregeld worden. En dan blijven klanten terugkomen. We kunnen nu nog steeds goed aan spullen komen voor onze klanten, hoewel je wel eens andere dingen hoort in de bouw. Dat geldt voor onze branche minder. Het is wel lastig om aan goed personeel te komen. We zoeken al tijden een bedrijfsleider, gewoon iemand op HBO-niveau die wil aanpakken zonder 8 tot 5-mentaliteit. We kunnen hem verder alles leren. Maar die hebben we nog steeds niet gevonden. We zoeken ook medewerkers voor in het magazijn voor veertig uur. We leren je alles, inclusief rijden op de heftruck. Dit hebben we in al die jaren niet gehad, dat het zo moeilijk was om mensen te vinden.”

“Dat gaat op de club beter nu. Veel plekken worden ingevuld met goede mensen, alleen barpersoneel blijft lastig. Met het bestuur zijn we nu bezig om de doelen voor de komende tien jaar vast te stellen. Een goede mix tussen nog beter prestatievoetbal en de recreatie is mijn belangrijkste doel. Op de korte termijn zijn we vooral bezig met verduurzamen om de kosten te beheersen. Er is gelukkig veel begrip van de leden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *