Hans Jeroense: “Ik ben graag voorzitter voor de vriendschappen.”

“Ik kreeg laatst een appje van een lid van de club dat een biertje bij een andere club vijf cent goedkoper was. Nou, bij ons niet, was mijn reactie. Ja, dat gaat maar door, alle tips en feedback van leden. Die zijn natuurlijk ook mondiger geworden in de loop van de jaren. Ik heb wel een dikke huid gekregen voor alle kritiek. We kunnen natuurlijk nog veel verbeteren, maar er gaat vooral heel veel heel goed op onze club. Ik ben er trots op dat we dat met veel vrijwilligers voor elkaar krijgen.”

Hans Jeroense (59) kondigde vorig jaar aan dat hij over drie jaar zou stoppen. Daar is hij van terug gekomen. “Als het van de leden mag, ga ik door als voorzitter. Ik ga wel samen met mijn vrouw Lianne stoppen bij mijn bedrijf TMR, dus dat geeft veel tijd voor andere leuke dingen samen, zoals golfen, de camping en de diergaarde met kleindochter Emma. Vv Nieuwerkerk brengt me veel. Ik hou van voetbal, van het spelletje. Ik heb mooie contacten met veel mensen op de club. Dat is het belangrijkste. Ik ben graag voorzitter voor de vriendschappen die ik heb op de club.”

“Mijn vriendschap met de in juli overleden secretaris René Vis was bijzonder. Hij was een heel ander mens als ik en daarom werkte het zo goed. Als ik me weer ergens over opwond, dan liet hij me even gaan, relativeerde het en vroeg: “En wat gaan we hiermee doen?” Daar heb ik zoveel aan gehad. Hij regelde ook heel veel op de club. Letterlijk de eerste vraag die ik kreeg de dag na zijn overlijden ging over een speler die van de A-categorie naar de B-categorie ging. Zoiets vroeg ik altijd aan René, die wist dat allemaal. Ik zal zijn vriendschap missen, zijn loyaliteit en zijn flauwe grappen.”

“Gelukkig hebben we met Nick Rockx een goede vervanger gevonden voor René. Ik ben ook blij met de andere nieuwe bestuursleden Henry Rutten en Norbert Voshol. We hebben een mooi team staan om de club nog beter te maken met een goede balans tussen prestatie- en recreatief voetbal. Voor mij persoonlijk is het eerste elftal erg belangrijk. We leverden vorig seizoen een topprestatie, een waardig afscheid van en voor Ron Luijten en zijn staf, die de club veel gebracht hebben. Met Michel van Noort hebben we een goede vervanger gevonden. Ik heb wel 40 sollicitaties gekregen van gekwalificeerde trainers. Het lijkt wel of iedereen hier wilde werken. Samen met de spelersraad hebben we een trainer gekozen die echt past bij onze club.”

“We staan er financieel goed voor. We werken aan een buffer, die we kunnen gebruiken om de kantine en oude kleedkamers te kunnen renoveren. Daarvoor moeten we wel goede de plannen van de gemeente kennen. Onze droom is natuurlijk een hele nieuwe kantine achterop het complex, maar daarvoor moet de gemeente ook flink willen bijdragen. Het zou natuurlijk doodzonde zijn om veel te besteden aan renovatie, om meteen daarna een hele nieuwe kantine te krijgen.”

“Per 2030 moeten alle kunstgrasvelden met rubber infill zoals die bij ons liggen vervangen zijn door alternatieven. Er zijn meerdere technieken in ontwikkeling. Wij willen graag een pilot zijn door veld 2 ook kunstgras te maken. Zeker als daar dan licht komt, breiden we de trainingscapaciteit verder uit. We hebben nu 2300 leden en daarmee is de grens bereikt. Die grens wordt overigens vooral bepaald door het aantal vrijwilligers. Het is een kleine groep die het meeste werk doet. Met een vrijwilligerscommissie willen we dit probleem aanpakken. Het is geen onwil van de leden. Ik hoor vaak: “Zeg maar wat we moeten doen.” Die mensen moeten we bereiken met goede plannen en rollen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *