De kracht van samenwerken. Dit is hoe Karin en Menno elkaar aanvullen

Karin Koolmees (39) en Menno Homan (32) kennen elkaar al langer dan vandaag, maar werken sinds een aantal jaar nu ook intensief samen als ondernemers. In 2016, toen Menno nog student aan de Hogeschool Rotterdam opleiding Commerciële Economie: SportMarketing & Management was, begon hij met zijn stage bij Viteau. Karin was zijn stagebegeleider en zo begon de zakelijke samenwerking. Na de stage ging ieder zijn eigen weg, maar het contact is altijd gebleven.

In 2021 besloot Karin om haar baan als Marketing Manager op te zeggen en volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Enthousiast begon ze aan enkele mooie opdrachten. Een van de opdrachten was voor de Nederlandse Spoorwegen, waarbij ze met haar eigen communicatieteam de interne communicatie rondom een grote interne transformatie verzorgde. Op dit moment verzorgt ze voor Hogeschool Utrecht de interne communicatie rondom een aantal veranderingen binnen de hogeschool.

Menno werkte na zijn studie enkele jaren als marketeer en vervolgens als Marketing Manager en is in 2022 ook gestart als zelfstandig ondernemer. Door zijn goede trackrecord was het vinden van klanten geen probleem. Hij werkt voor grotere klanten zoals bijvoorbeeld RMC, een vervoersregisseur uit Rotterdam. Daarnaast vindt hij het vooral een leuke uitdaging om lokale bedrijven te helpen groeien zoals Heimans Uitvaartzorg, Hartog Bouw, Support 4 Education en BabZ Thuiszorg.

Karin en Menno, een veelzijdig en gespecialiseerd team.

Specialisaties die elkaar aanvullen

Zo’n zes jaar na de eerste zakelijke samenwerking hebben Karin en Menno elkaar in 2022 weer gevonden. Ze bundelen hun krachten om voor klanten het beste resultaat te behalen. Karin is gespecialiseerd in communicatie. Daarmee helpt ze de klanten om de juiste strategie te bepalen hoe bedrijven zich willen neerzetten en communiceren naar hun doelgroep. Menno sluit daar mooi op aan met zijn expertise in marketing. Hij weet als geen ander hoe je een product of dienst in de markt zet. Hij is gespecialiseerd in online marketing, zoals websites bouwen, e-mailmarketing, adverteren, maar draait ook zijn hand niet om voor de opmaak en uitrol van uitingen op de meer traditionele (offline) kanalen.

Het bedrijf van Karin heet Carbonero, wat Koolmees in het Spaans betekent. Menno heeft met zijn bedrijfsnaam MENTIVE een combinatie van zijn naam en kenmerken waar zijn expertise ligt gebundeld. Samen hebben ze een groot netwerk van ondernemers met verschillende expertises die zij, waar nodig, op de juiste manier kunnen inzetten voor hun klanten. Het voordeel is dat de klant één aanspreekpunt heeft, maar op deze manier toch een veelzijdig en gespecialiseerd team tot zijn of haar beschikking heeft.

Karin en Menno’s betrokkenheid bij de club

Menno en Karin dragen beiden op hun eigen manier onze club een warm hart toe. Karin: “Mijn zoon Rafael (10 jaar) is keeper bij JO11-1 en treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader. Alhoewel ik zelf geen voetballiefhebber ben, moedig ik de jongens graag aan langs de lijn. Vooral de sfeer onder de supporters vind ik heel erg prettig en als kledingsponsor van JO11-1 en JO11-2 vind ik het leuk om op die manier een bijdrage te leveren aan de club.”

Menno zien we op zaterdag op het veld aan het werk. Hij is als verdediger zonder twijfel één van de sterkhouders van ons eerste elftal en heeft al meer dan 200 gespeelde wedstrijden voor het eerste op de teller staan. Tot slot is hij al een tijdje actief als vrijwilliger voor de club en draagt hij een steentje bij in de evenementencommissie om ook op dat vlak de club weer wat meer leven in te blazen.

Wil je eens met Menno en Karin in gesprek over hoe je jouw bedrijf goed in de markt kunt profileren? Bel even naar Menno op 06-34221785 en hij zorgt dat de koffie klaar staat op de Dorpsstraat 9b!

Carbonero                                                   

Mail: info@carbenero.nl

Website: www.carbonero.nl

Telefoon: 06-41588349

en

Mentive

Dorpsstraat 9 B

2912 CA  Nieuwerkerk aan den Ijssel

Telefoon: 06-34221785

Mail: info@mentive.nl

Website: www.mentive.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *