Zwakke tweede helft nekt JO19-6

Op een winderig Sportpark Snackert in Ammerstol moest de JO19-6 aantreden tegen de plaatselijke JO19-1. Helaas moest de JO19-6 het zonder de geblesseerde keeper (gebroken pink) doen. Gelukkig kon een keeper uit een ander elftal één helft meedoen. De eerste paar minuten waren duidelijk voor de JO19-6, maar via een uitbraak aan de rechterkant wist een aanvaller van Ammerstol de bal schitterend in de verste hoek te krullen, 1-0. Verrassend en even was de JO19-6 de weg kwijt. Het goede spel van de eerste minuten was totaal weg. Gelukkig herpakte het team zich en na ruim een half uur spelen werd er via de rechterflank een goede combinatie opgezet en werd de bal achter de doelman van Ammerstol geplaatst, 1-1. Even later kwam er een mooie pass van achteruit en kon de aanvaller van het Vriendenteam zelfs de 1-2 laten aantekenen. Na ongeveer 40 minuten kreeg de Nieuwerkerkse doelman een gele kaart, vanwege het neerhalen van een tegenstander. Dat houdt in een 10-minuten tijdstraf. Een speler moest dus in het doel gaan staan. De vrije trap werd door deze keeper/speler goed uit zijn doel geranseld. Helaas werd kort erop de gelijkmaker gescoord, omdat de buitenspelval niet klopte bij de JO19-6. Rust: 2-2.

Jammer genoeg kwam de JO19-6 niet goed uit de kleedkamer. Heel veel balverlies, bijna elke tweede bal was voor Ammerstol, kortom, er lukte vrijwel niets meer. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft kon een aanvaller zomaar doorlopen via de linkerkant en de 3-2 scoren. En ditmaal herpakte de JO19-6 zich niet. Nee, het werd een compleet drama. Nadat de niet helemaal neutrale scheidsrechter een vrije schop toekende rand strafschopgebied na een perfecte sliding van een verdediger van de JO19-6 werd de 4-2 binnen geknald. Toen was het over en uit voor de JO19-6. Er werd bijna geen duel meer gewonnen en het liep achter de feiten aan. Eindstand: 8-2!

Goals:

08e min: 1-0                           57e min: 3-2