“Zonder Ron en Wim, de trainers, waren we niet zover gekomen”

De opmars van het meisjesvoetbal bij vv Nieuwerkerk is opmerkelijk te noemen. Aangestoken door vriendinnen, maar ook als gevolg van de successen die de Oranje dames de afgelopen jaren behaalden, sluiten steeds meer meiden zich aan bij onze club. Bijna 10 jaar na de start van het meisjesvoetbal beleven zo’n 175 meisjes elke week veel plezier bij vv Nieuwerkerk aan het spelletje. Van MO8 tot MO19, in elke leeftijdsklasse, is Nieuwerkerk met twee meisjesteams vertegenwoordigd. Waar de jongenssport vroeger floreerde, is voetbal nu een gemengde sport.

Overstap naar voetbal

Esmée: “Ik heb vroeger op hockey gezeten. Maar ik was altijd aan het voetballen met jongens, op pleintjes en veldjes. Eerst zien ze je niet staan, maar als ze in de gaten hebben dat je aardig kan ballen, dan gaan ze je bij een partijtje kiezen. Dan weet je dat voetbal jouw sport is. Het leuke aan voetbal is dat je wedstrijden wint en verliest en vooral ook de band met de meiden”.

Trainer Wim van der Male met Esmée van den Dool, 19 jaar, bevlogen aanvoerder MO19-1

Trainer Wim van der Male aan het woord

Sinds zijn dochter Indah op negen jarige leeftijd voetbalt, is Wim al trainer bij de meisjes. Tien jaar verder traint hij samen met Ron de Kreij het meisjes 19-1 team. Wim: “Drijfveer om het zo lang te doen, is dat het een plezier is om samen op het veld te staan en dat je ziet dat we steeds beter gaan voetballen. Bij MO19-1 hebben we geen uitblinkers in het elftal. We moeten het hebben van met elkaar knokken voor een goed resultaat. Dat is onze kracht. Esmée is hiervan een voorbeeld. Ze is ook een echte aanvoerder. Ze regelt de warming-up op het veld, is haar medespelers tot steun en trekt haar mond open als dat nodig is. Bovendien heeft ze als linkermiddenvelder veel overzicht, rust aan de bal en kan ze met haar linkerbeen geweldig uithalen”.

Resultaat nieuwe seizoen

Het team van Esmée van den Dool, waarin ook haar zusje Britt voetbalt, speelt al langer in de Hoofdklasse. Esmée: We hebben dit seizoen veel te duchten van met name de meiden van Sparta AV en o.a. van Barendrecht. Maar een top vijf klassering zit er wel in. In het Bekervoetbal zijn we door naar de knock-out competitie na drie gewonnen wedstrijden. In december gaan we hiermee verder”.

Bij voetbal hoort muziek

Als Esmée naar een wedstrijd gaat, dan neemt ze altijd haar speaker mee. Zij is de disjockey, die de plaatjes draait. Esmée: “Voor aanvang van de wedstrijd draai ik platen, zoals van ABBA tot top 40 nummers. Maar ook verzoeknummers van de meiden, om zo lekker relaxed aan de wedstrijd te beginnen. En na afloop, alleen als we gewonnen hebben, dan draaien we keihard “bewegen is gezond” van Kinderen voor Kinderen. Met z’n allen staan we dan op de banken en tafels te swingen en showen onze beste dance moves. Bij een goed resultaat is het natuurlijk belangrijk om dat te vieren. Weet je wie het maar niks vinden, dat éne liedje van onze meiden? De trainers!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.