ZATERDAG 26 NOVEMBER 2022 VV HILLEGERSBERG-VV NIEUWERKERK AFTRAP 15:00 UUR

Door: Ruben van Diest

Op naar de goudkust. Een wedstrijddag in een deftige buurt staat vv Nieuwerkerk te wachten. De ploeg van coach Ron Luijten richt de richtingaanwijzer namelijk op de Rotterdamse wijk Hillegersberg. Een wijk waar statige panden en kostbare auto’s het straatbeeld in beslag nemen. Niet voor niets wordt deze omgeving dan ook “De Goudkust” genoemd. Tussen al dat goud ingeklemd ligt sportpark Duivesteyn van vv Hillegersberg. De vereniging is opgebouwd uit een indrukwekkend groot aantal bouwstenen. Maar liefst acht vroegere verenigingen smolten samen en zorgen voor een geheel van 700 leden.

Vorig seizoen was bij vv Hillegersberg van een blinkende goudkust geen sprake. Nieuwerkerks tegenstander sloeg te pletter op de ruige voetbalkust en degradeerde naar de tweede klasse KNVB zondag. Zondag? Inderdaad, de zondag was de wedstrijddag. Wás….. vv Hillegersberg stond na de degradatie zeker niet in brand. Het ging mee met de mode. Liever op zaterdag derby’s spelen dan wegzinken in het sterfhuis genaamd zondagvoetbal. Je raadt het al: vv Nieuwerkerk gaat de strijd aan met een horizontale overstapper. Hupsakee: van de zondag tweede klasse hupte men over naar de zaterdag tweede klasse. Rens Romein, hoofdcoach van Hillegersberg, kon in aanloop naar dit seizoen niet goed inschatten wat voor rol zijn elftal gaat vervullen op zaterdag maar hoopte zich te kunnen handhaven in de tweede klasse. Na zeven gespeelde wedstrijden staat de keuzeheer voorlopig op een “handhaafpositie”. Plaats 7 met 10 punten uit 7 wedstrijden is veroverd, maar de concurrentie in de competitie is moordend, het onderlinge verschil in punten is minimaal en het seizoen is nog kuikenjong.

Het minimale verschil in punten is ook in de kop van de stand waar te nemen. vv Nieuwerkerk leverde vorige week tegen Neptunus Schiebroek een teamprestatie van formaat. Met elkaar, voor elkaar, schouder aan schouder. Er werd op het veld voor elke plastic spriet gevochten. Een thriller was voorspeld, een thriller in hoofdletters werd het. Het zorgde voor applaus en respect voor de Dorresteiners. Het geleverde gevecht kent echter ook zijn schaduwkanten. Twee gele kaarten in de wedstrijd voor Maurice Treffers en dus een automatische schorsing plus een vervelende hamstringblessure bij Bart Meeske zorgen voor een zeurige herinnering aan de spetterende winstpartij.

Secuur gaan werken aan het schilderij genaamd “Personeelszaken” is de mooie taak voor het trainerstrio Luijten, Ketting en Boer. Tegenstander vv Hillegersberg, waar vorig seizoen de zeer waardevolle Nieuwerkerk middenvelder Rens Herweijer nog speelde, zit in een overwinningsritme. De laatste twee wedstrijden werden winnend afgesloten. Ook bij vv Nieuwerkerk werkt de puntenmachine zonder haperen en wappert de vlag dus vrolijk. Op naar de Goudkust. Op naar weer een mooie uitdaging voor de indruk makende promovendus uit Nieuwerkerk aan den IJssel.