“We trainen nu vooral voor teambuilding.”

“Het seizoen ging richting de beslissende weekends. Met OSV Oud Beijerland en SSS Klaaswaal streden we om het kampioenschap. Wij hadden al de eerste periode gewonnen, dus hadden zeker nog een kans op promotie. De titelkandidaten moesten nog tegen elkaar spelen. We stonden drie punten achter de koploper, maar met veel vertrouwen in een goede afloop van het seizoen.”

Ron Luijten, hoofdtrainer van vv Nieuwerkerk, hoort net al de rest van Nederland op 12 maart dat niet meer getraind mag worden. Niet veel later wordt duidelijk dat het seizoen ten einde is, zonder promotie en degradatie. “Dat vond ik jammer. Er kon nog best tijd gevonden worden voor een nacompetitie met periodekampioenen en andere kanshebbers op promotie en degradatie. Het amateurvoetbal sluit altijd zo het seizoen af, het zijn vaak de mooiste wedstrijden waar veel op het spel staat. Helaas besloot de KNVB anders.”

Het vizier ging op het nieuwe seizoen, weer in de 3e klasse Zaterdag. “Er was nog een kleine kans op promotie omdat er plekken vrij kwamen. De derde divisie gaat met 18 clubs spelen, dus schoven er clubs door. Wij hadden te weinig punten gehaald, ook onze koploper OSV Oud Beijerland blijft in de 3e klasse. CION is uit een andere 3e klasse wel gepromoveerd.”

Nu gaan we met 16 veldspelers en drie keepers werken. Zo krijgen we ook meer plek voor jeugdspelers die mee kunnen trainen of aansluiten bij de selectie op zaterdag.

Ron Luijten en assistent Richard Boer: We trainen nu vooral voor teambuilding

“We spelen komend seizoen met een kleinere selectie. Dit seizoen hadden we 23 spelers, die dachten we nodig te hebben door alle blessures in het jaar ervoor. Dat zat ons dit jaar in de weg. Sommige spelers hebben nauwelijks gespeeld, want ook het tweede elftal had veel spelers. Nu gaan we met 16 veldspelers en drie keepers werken. Zo krijgen we ook meer plek voor jeugdspelers die mee kunnen trainen of aansluiten bij de selectie op zaterdag.”

“Sinds kort mogen we weer trainen, nog wel in de 1 ½ meter-samenleving. Positiespelletjes en partijvormen kunnen daarom nog niet. De selectie gaat er goed mee om, al is er weinig angst en daardoor is niet iedereen er ieder moment scherp op. We proberen er natuurlijk op toe te zien en te corrigeren. Met de selectie trainen we nu vooral voor teambuilding, plezier in het spelletje. Ook de conditie blijft zo op peil. In de trainingsloze periode hadden de spelers wel een individueel schema, maar het toezicht daarop viel weg toen we wisten dat er geen wedstrijden meer zouden komen. Voor de training voeren we ook nieuwe vormen in, zoals een parcours over het hele veld. Trainers onderling delen natuurlijk 1 ½ meter-oefeningen. Je kunt niet alles zelf verzinnen. Laatst deden we een voetvolley-toernooi, ook goed te doen met de nieuwe regels.”

“Voor komend seizoen zijn de doelen gelijk als dit jaar. We willen in vier jaar tijd van de 4e naar de 2e klasse en dat kan nog steeds. Dat willen we doen met vooral Nieuwerkerkse jongens, al moeten we de extra prikkels van een jongen die van een andere club komt niet onderschatten voor het groepsproces. En elke thuiswedstrijd moet natuurlijk een feestje zijn op de club. Mooie doelstellingen, ik ben nog steeds trots dat ik hoofdtrainer op deze mooie club mag zijn.”

Door Marcel de Dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *