Vriendenteam verliest zinderend doelpuntentsunami

Op een waterkoude late zaterdagmiddag in november moest de JO19-6 aantreden tegen Groeneweg uit Zevenhuizen. De wedstrijd begon meteen intensief. Het Vriendenteam speelde geconcentreerd en de lijnen waren duidelijk te zien en Groeneweg had daar, vooral in het begin, enorm veel moeilijkheden mee. De 1-0 kwam dan ook snel en was zeer zeker verdiend. En de tweede treffer zat in de lucht. En die kwam er ook. Alleen dat was de gelijkmaker van Groeneweg -> een geplaatst schot over de keeper ging hoog de hoek in, 1-1. Dit was een ware domper voor de JO19-6 en Groeneweg kreeg hierdoor vleugels. De keeper van het Vriendenteam moest een paar keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Helaas kwam die er wel, doordat er niet voldoende opgetreden werd op de doellijn, 1-2. De JO19-6 rechtte de rug weer en ging weer vol op de aanval spelen. Dat leverde kansen op, o.a. een bal die via de binnenkant van de paal weer terug het veld in sprong. Maar vlak voor rust kwam dan toch de verdiende gelijkmaker; vanuit het middenveld ging de bal richting de 16-meter en de aanvaller van het Vriendenteam wist er wel raad mee, 2-2. Alleen een paar minuten later lag de bal onnodig alweer achter de Nieuwerkerkse goalie, 2-3. Dit was ook de ruststand.
En dan komt nu het bizarre gedeelte: de tweede helft. Binnen het kwartier werd er maar liefst vier keer gescoord. Allebei de teams scoorden twee keer. Ongelooflijk gewoon! Het tempo lag en bleef hoog. Jammer genoeg bleef de grensrechter van Groeneweg zijn team coachen. En dit is iets wat echt niet mag! De scheidsrechter werd hierop geattendeerd, maar deed er weinig tegen. Oh ja, het werd al aardig donker en misschien is het volgende een punt ter verbetering voor VVN: de verlichting! Het licht staat recht naar beneden en daardoor is de bal slecht zichtbaar, zeker wanneer de bal in de lucht is. Kom op Nieuwerkerk, doe hier wat aan! Maar okee, verder met de wedstrijd. Bij de stand 4-5 kon Groeneweg weer makkelijk scoren en nog geen twee minuten later mocht het een penalty nemen en zo was de stand 4-7. Einde oefening dus voor de JO19-6. NIET DUS! Het stroopte de mouwen nog verder op en Groeneweg kwam zwaar onder druk te staan. En met een mooi schotn de bovenhoek en een frommelgoal werd het weer spannend 6-7. Schoten net naast, over en een bal van de doellijn gehaald in de 93e minuut, daar bleef het helaas bij. En na 96 minuten gespeeld te hebben floot de scheidsrechter af. De JO19-6 met een kater achterlatend. Een gelijkspel zou zeker verdiend zijn geweest, maar helaas.
Goals:
6e min: 1-0          50e min: 2-4