Voetbalmoeder

Door Gabriëlla Bik

Het einde van het seizoen nadert en dat brengt leuke en minder leuke dingen met zich mee. De spanning over het kampioenschap, de indeling van volgend seizoen voor Sebastiaan zelf en van zijn teamgenoten.

Of we kampioen zouden worden blijft de voorjaarscompetitie spannend tot de laatste .wedstrijd. Het is erop of eronder! Zon laatste wedstrijd is voor de hartslag van deze voetbalmoeder echt niet goed. We gaan met een achterstand de rust in en ik moet’, ondanks dat ik misschien nog wel zenuwachtiger ben dan mijn zoon, hem vertellen vooral rustig te blijven en het geloof te houden dat het nog goed gaat komen. En dat komt het ook. In de tweede helft gaan ze goed en mijn hartslag en zenuwen kunnen zakken. Ze gaan het redden! Bij het laatste fluitsignaal ontploft mijn hart, het zien van mijn kampioen, de blik in zijn ogen, zijn breedste glimlach en de explosie van zijn geluk. Gelukkiger kan je deze voetbalmoeder niet maken.

We gaan richting de finish, de toernooien zijn begonnen en de vakantie is in zicht. Straks even geen stinkende sokken en een huis vol kunstgraskorrels meer. Even niet op zaterdag om 8 uur voor de supermarkt staan of om nog vroeger op pad te moeten dan een normale werkdag. Het klinkt allemaal heerlijk maar ik mis het eigenlijk nu al. Gelukkig kunnen we na een paar weken alweer gaan uitkijken naar een startpunt, naar de start van een nieuw seizoen met nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *