Verslag vv Nieuwerkerk 1 – SDV 1  (4-0)

Dit weekend kwam SDV uit Rotterdam Kralingen naar het sportpark Dorrestein. SDV kende net als VV Nieuwerkerk een prima seizoenstart waarbij de volle buit aan punten werd gehaald, het doelsaldo was ook gelijk voor beide teams nl. 7 doelpunten voor en 3 tegen. Kortom een mooie en weer belangrijke wedstrijd waar we eens  goed voor gingen zitten.

De opstelling  van vv Nieuwerkerk was als volgt:

Sander Hoffmann,  Bart Snoek, Bart Meeske, Jeffrey Bos, Nick Weers, Bart Slob, Stefan van der Vlegel, Remco Langerveld, Leon Hulshof, Bilal Ouahabi, Daniel Da Cruz.

Wisselspelers Rick Kramer, Kenzo Abel,  Wayne vd Burg, Stefan Jeroense, Roy de Oude, Wesley vd Dries

Nieuwerkerk neemt vanaf de 1e minuut het initiatief in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Dit levert in de 3e min een corner op, die kort door Remco op Stefan wordt genomen, voorzet en hij wordt ingetikt door Daniel. Een heerlijke start!

Een prima start!

De bal gaat prima rond en dat levert een goed opgezette aanval op. De bal gaat naar rechts en de opgestoomde Leon zoekt de achterlijn en legt de bal terug op Stefan 2-0.

Hierna gaan we gewoon door, leuke driehoekjes en combinatievoetbal. Toch komt dan het eerste gevaar voor SDV, een vrije trap van de zijkant die net naast wordt geschoten. Vanaf de 23e min komt SDV iets beter in de wedstrijd en in de 27e levert dit een individuele actie binnen de zestien meter op die prima wordt gepareerd door Sander. In de 30e min een prima bal door Nick op Remco een voorzet en Stefan schiet hem uit de lucht in een keer over. In de 34e min volgt dan een aderlating, Jeffrey verstapt zich en grijpt naar de hamstring, hij wordt gewisseld en Rick Kramer komt hem vervangen. Rick die zijn rentree na blessureleed maakt bij VV Niewerkerk 1 en binnen 20 seconden een dot van een kans krijgt maar 1 op 1 op de keeper schiet.

Zo bereiken we het rustsignaal met 2-0.

De 2e helft starten we als de 1e helft. Het is in de 47e min, goed combinatiespel wat een schot van Remco oplevert. In de 48e min valt de eerste gele kaart voor SDV gegeven door de prima leidende scheidsrechter. Dezelfde speler maakt 2 min. later een vervelende overtreding op Remco en kan inrukken met zijn tweede gele kaart. Helaas moet Remco ook geblesseerd uitvallen en Roy komt voor hem binnen de lijnen.

Een prima rentree voor Rick Kramer na ruim een jaar blessureleed.

In de 53e min. krijgt Rick de bal op rechts,  zijn voorzet is niet helemaal op maat maar met een mooie halve omhaal houdt Stefan de bal binnen en kan Daniel zijn tweede doelpunt aantekenen. SDV komt er niet veel meer uit maar deelt een speldenprik uit met een schot vanaf de 16 meter. Het slotakkoord is voor Rick Kramer die een prima actie heeft en hem aflegt aan Stefan die de 4-0 op het scorebord zet.

Een prima wedstrijd, een prima teamprestatie,  we zijn groeiende  en kunnen vooruit kijken.

Bedankt voor jullie steun en support.

Link naar foto-reportage

De rest van deze week en volgende week

Dinsdag a.s. spelen we voor de Voetbalrijnmond cup in Schiedam tegen Excelsior 20 (2e klasse zondag) aanvang 20.00 uur en volgende week zaterdag uit tegen Gouderak  aanvang 14.00 uur.  Wij hopen op uw steun en support!!

Edwin Vollebregt