Trainingskamp selectie vv Nieuwerkerk

Op 31 augustus j.l. verschijnt de op enkele spelers en begeleiders na complete selectie van vv Nieuwerkerk bij Stayokay in Bergen op Zoom. De hostel is dit weekend de thuisbasis tijdens het trainingskamp dat mede door een financiële bijdrage van sponsoren (TMR, W.Twigt & Zonen en ZP Zuidplas Dakbedekkingen) zonder verdere kosten voor de vereniging tot stand kwam. De sponsors zien met eigen ogen dat de hele groep onder gunstige weersomstandigheden diverse activiteiten onderneemt, die erop gericht zijn om als groep nader tot elkaar te komen. Na het avondeten deelt de groep in de Tribunezaal onder leiding van Ron Luijten doelstellingen, verwachtingen, structuur en discipline. Hierna presenteert Edwin Vollebregt een leuke voetbalquiz die wordt gewonnen door het team van Stacey van Lint, Maurice Van Buren en Thijs Steine. De avond eindigt met het nuttigen van de nodige alcoholische drankjes.

Omdat diverse spelers hierna nog ergens anders een afzakkertje haalde wordt de volgende ochtend de bosloop omgezet in een lichte conditie-bevorderende training. Inmiddels zijn onze fotografen ook aangesloten en kan het nodige in beeld gebracht worden. De spelers- en trainersgroep werkt na het ontbijt in de directe nabijheid van de Hostel klimbos een hoogteparcours af, waarbij menigeen zijn grenzen verlegt. Na de lunch bezoeken we het vijf minuten verderop gelegen sportcomplex Meilust van voetbalvereniging DOSKO. De technische staf heeft hier een zeer uitgebreid kwalitatief hoogstaand trainingsprogramma voor de spelers georganiseerd. De hele selectiegroep waardeert deze training zeer en de gretigheid spat er dan ook vanaf. Na het goede diner krijgt de groep vrijaf en gaat op eigen gelegenheid naar Bergen op Zoom waar o.a. het foodtruck-festival wordt bezocht. De volgende dag neemt iedereen na het ontbijt afscheid. Terug naar Nieuwerkerk. Met dank naar Hans, Jan en Henk; we hebben een prima trainingskamp achter de rug.